Som jeg husker det var der mange blaffere i min barndom (80erne/start 90erne), og vi samlede også nogle op enkelte gange. Så var det ligesom om, at de forsvandt fra de danske veje, men jeg synes jeg har set mange denne sommer. Jeg har sjældent plads/kører til en større by, så samler ikke selv nogen op, men nogen må jo gøre det? Samler I blaffere op?

  • letraset
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    9
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Jeg har kun samlet blaffere op i udlandet. Det var altid nogle interessante oplevelser.

    Sidst jeg samlede en blaffer op var jeg på ferie i Grækenland, hvor en ældre dame stod i kanten af vejen. Hun skulle til den næste landsby, og hendes søn der normalt kørte hende kunne ikke den dag, og hun skulle altså til den næste landsby for at mødes med hendes veninder. Det blev til en hyggelig halv time om hvad hun gik og lavede, og om hvor jeg havde været henne på min ferie.

    Jeg samler gerne blaffere op, især hvis jeg kører alene. Det er mere interessant at sidde og snakke med en man aldrig har mødt før, og sikkert aldrig kommer til at møde igen, end at høre radio eller musik. Det giver en et “slice of life” man typisk ikke får muligheden for andre steder.

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      5
      ·
      1 year ago

      Helt sikkert, også en virkelig god historie til at illustrere det fine i at samle folk op.

  • gloriousspearfish
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    1 year ago

    Jeg og konen plejede altid at samle blaffede op. Nu har vi børn, så det er ikke så ofte vi har plads længere.

    Det er altid nogle fantastisk spøjse og anderledes mennesker man får samlet op, og det giver nogle rigtig spændende samtaler.

    Sidst samlede vi 3 amerikanere op omkring Rold. De var på rundtur i Europa og ville en tur til Norge. De var super flinke, og vi tilbød dem at overnatte hos os hvis de missede færgen.

    Den type af mennesker der rejser rundt som blaffere, de er altid utrolig positive og udadvendte mennekser. Jeg tror simpelthen ikke man vælger at rejse på den måde, hvis man ikke har en generelt glad personlighed. Det har i hvert fald 100% af gangende været en god oplevelse for os at have blaffer med, og vi er altid komme hjem i godt humør og en dejlig oplevelse bagefter. ☺️

    En varm anbefaling herfra til at samle den næste blaffer op i ser.

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Jeg har aldrig gjort det før men heller aldrig haft muligheden. Men jeg kører heller ikke så meget i bil.

    Generelt tror jeg også bare offentlig transport er så god i Danmark at der ikke er så stor grund til at blaffe. Man kan vel bare tage toget eller bussen?

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      1 year ago

      De gange jeg har set det, har jeg tænkt at det enten var et økonomisk spørgsmål, et livsstils spørgsmål eller bekvemmelighed/logistik spørgsmål. I det sidste tilfælde har der været langt til offentlig transport. Der er også flere steder hvor bussen kun kommer en gang i timen eller 5 gange om dagen, så hvis man ikke har bil er men stuck.

      De fleste af dem jeg har set tænker jeg gerne vil spare 80-100 kroner på transport, men jeg ved det ikke.