Enig. Jeg køber kød fra kvæg der afgræsser Natura2000-områder. Jeg forholder mig altså også lidt skeptisk ift. lammekødstallet, jeg kan simpelthen ikke se hvordan dyr der lever af tjørn og græs kan udlede næsten lige så meget co2 som dyr der fodres med afgrøder der specifikt er groet til det på en mark…
det er fordi bakterierne i dyrenes maver der hjælper dem med at omdanne cellulose til brugbart energi udleder en del metan, som er en meget kraftig drivhusgas. Man omregner metan til hvad hvad det svarer til i co2, selvom det er et umuligt regnestykke, da metan har en meget, meget kortere halveringstid end co2. 12 år vs 100+.
Enig. Jeg køber kød fra kvæg der afgræsser Natura2000-områder. Jeg forholder mig altså også lidt skeptisk ift. lammekødstallet, jeg kan simpelthen ikke se hvordan dyr der lever af tjørn og græs kan udlede næsten lige så meget co2 som dyr der fodres med afgrøder der specifikt er groet til det på en mark…
det er fordi bakterierne i dyrenes maver der hjælper dem med at omdanne cellulose til brugbart energi udleder en del metan, som er en meget kraftig drivhusgas. Man omregner metan til hvad hvad det svarer til i co2, selvom det er et umuligt regnestykke, da metan har en meget, meget kortere halveringstid end co2. 12 år vs 100+.
Selv over 100 år er metans indflydelse på klimaet dog stadig ~25 gange højere end CO2s, i hvert fald ifølge https://en.m.wikipedia.org/wiki/Global_warming_potential
Ja det har en meget kraftig indvirkning.