• @UnderbroenOP
    link
    66 months ago

    Det lyder som som damage control, mere end et forsøg på at komme problemerne til livs. Det bliver insinueret, at det ikke er en medarbejderflugt, men snarere karrierevalg, hvilket lyder som djøf’sk newspeak. Rent anekdotisk har jeg hørt om et fagligt spændende, men benhårdt og ubehageligt arbejdsmiljø.

    Referatet af teksten er som følger:

    Artiklen beskriver de udfordringer, som medarbejdere i ministerierne i Danmark oplever på grund af hektiske arbejdsforhold og stort arbejdspress. Akademikerne, Djøf og medier har fokuseret på arbejdsforholdene og høj personaleomsætning i ministerierne. Departementscheferne erkender udfordringerne, men understreger samtidig, at ministerierne er præget af dygtige og dedikerede medarbejdere og chefer med stor faglig viden.

    Departementscheferne anerkender behovet for et godt og sundt arbejdsmiljø og påpeger, at kravene til embedsværket er øget over årene. De fremhæver vigtigheden af ledelsesfokus og løbende arbejde med at forbedre rammerne for arbejdet. Departementscheferne er i dialog med tillidsrepræsentanter for at forstå udfordringer og finde løsninger. De påpeger, at en nuanceret tilgang savnes i den offentlige debat om ministeriernes arbejdsforhold.

    Departementscheferne er bekymrede for, at mediebilledet af en massiv medarbejderflugt og dårlige arbejdsforhold kan påvirke motivationen hos nuværende medarbejdere og afskrække potentielle ansøgere. De pointerer, at personaleomsætningen ikke nødvendigvis er en flugt fra ministerierne, men kan være resultatet af karrieremæssige valg. Samtidig erkender de, at der er områder, hvor de som arbejdsgivere skal forbedre sig.

    Departementscheferne ønsker en mere nuanceret debat om embedsværkets rolle og arbejdsvilkårene for de dygtige medarbejdere og chefer i ministerierne, samtidig med at de fremhæver de mange meningsfulde og udfordrende opgaver, der følger med arbejdet i centraladministrationen. De opfordrer til at anerkende det positive i arbejdet for at tiltrække og fastholde talentfulde medarbejdere.

    • @LiveFromDK
      link
      36 months ago

      Har hørt præcis det samme fra venner og bekendte på slotsholmen og kan genkende det fra min egen tid der. Super fagligt spændende som oftest, men arbejdsmiljøet og chefers ageren var mildest talt interessant.