• @SorteKaninOPMA
    link
    7
    edit-2
    6 months ago

    - Det løser ikke vores fertilitetskrise. Behandling er kun behandling, og ikke en langsigtet løsning. Vi har brug for at finde ud af, hvorfor sædkvaliteten falder, som den gør.

    Ja det ville nok være klogt. Der er vel også en fare for at behandlingen kun gør det værre? Altså naturen har vel ved naturlig selektion valgt mænd med høj sædkvalitet. Nu hjælper man flere til at få børn og derved forsvinder det pres som den naturlige selektion lagde. Men ikke at bruge behandling er jo heller ikke en mulighed og vi har jo brug for flere børn.

    • @farsinuce
      link
      4
      edit-2
      6 months ago

      Ja, der er flere årsager til mænds fortsat ringere sædkvalitet, og udeblivelsen af naturlig selektionen er én af dem. Der er vidst desværre forsket for lidt i fertilitetsbehandling til mænd.

  • @Fickle_Ferret@lemmy.ml
    link
    fedilink
    English
    6
    edit-2
    3 months ago
    1. Problemet ligger også i at fertilitetsbehandlinger primært udførers hos kvinder, selv om det er manden der mangler potens.
    2. Der er diskrepans mellem hvor mange børn det gennemsnitlige par ønsker ~2.8, og hvor mange børn det gennemsnitlige par får ~1.6.
  • @ArcticDagger
    link
    46 months ago

    Han er dog enig med Peter Humaidan i, at sædkvaliteten kan forbedres med 10-20 procent, hvis manden begynder at føre en sund livsstil.

    Alt tæller selvfølgelig, men det er godt nok ikke mange point man kan hente ved det, der for nogle, kræver relativt store livsændringer