• @SorteKaninMA
    link
    211 months ago

    Cool - hvad er det for en app?

    Så du har dybest set lavet 43% af din egen elektricitet? Hvor meget sparer du i elregningen ved det?

    • @gloriousspearfishOP
      link
      211 months ago

      Det er Growatt appen som kan bruges sammen med groowatt solcelle inverters. Inverteren virker til at være rigtig fin, men appen er absolut ikke noget der kan anbefales. Den er meget buggy og “Kina kvalitet”.

      Som du kan se så har vi i det døgn brugt enormt meget strøm, hvilket også er derfor jeg slet ikke har eksporterer noget til elnettet.

      De fleste dage med sol ligger vi mellem 60% og 80% dækning af vores forbrug. Sådan rundt regnet sparer vi ca. 1000 kr om måneden. Men det varierer jo enormt fra vinter til sommer.

      • @SorteKaninMA
        link
        211 months ago

        Nice, med 1000 kr om måneden kan det da ikke tage alt for mange år at tjene sig selv ind.

        • @gloriousspearfishOP
          link
          411 months ago

          Jeg har betalt næsten 90k for anlægget inklusive installation og batteri. Så det er 7½ års tilbagebetalingstid. Hvilket svarer til et afkast på ca. 13% (dog uden at medregne afskrivning).

          Det eneste jeg fortryder er at jeg ikke købte et endnu større anlæg. ☺️

  • @vandlaas
    link
    19 months ago

    Hvor stort er dit anlæg? Går selv og overvejer at plastre hele min sydvendte tagflade til. Men har svært ved at vurdere, hvor meget det giver og hvor stort batteri vi kan bruge.

    Tænker det er en hybrid-inverter I har? Hvis, hvor hurtigt slår den over fra grid til sol/batteri og omvendt?

    Hvad med ladning af bil? Findes der en app, der tager højde for egenproduktion?

    • @gloriousspearfishOP
      link
      3
      edit-2
      9 months ago

      Anlægget er 6,4kWp. Det fylder halvdelen af syd-taget. Hvis jeg havde den viden jeg har i dag, så havde jeg købt et dobbelt så stort anlæg.

      Ja det er hybrid anlæg med 5kWh batteri. Det slår ikke til og fra, men vælger hele tiden hvor meget strøm inverteren skal producere på elnettet vs. lade på batteriet. Den fordeling justere den selv automatisk hele tiden baseret på husets forbrug.

      Det virker helt som det skal. Når der er sol nok så matcher den husets forbrug så vi ikke køber strøm, og bruger så den overskydende strøm på at lade batteriet. Når batteriet er fuld, så laver inverteren så meget strøm den kan til elnettet, og vi sælger så den overskudsstrøm.

      Jeg bruger appen True Energy sammen med en Easee ladestander. Den planlægger opladning af bil ud fra elpriserne.

      Der er mulighed for at appen også kan tage højde for egen solproduktion, hvis man køber et modul til sin elmåler til det. Jeg bruger det ikke, for det virker til at være rimelig unødvendigt. Når der er høj sol så er der som oftest også billig el, dvs. den i forvejen vil planlægge opladning af bilen på de tidspunkter.

      Derudover sætter jeg manuelt bilen til opladning i weekenden når jeg er hjemme samtidig med at der er høj sol. F.eks. undlader jeg at sætte bilen til fredag eftermiddag hvis vejrudsigten siger høj sol lørdag, men sætter den i stedet til lørdag formiddag.

      • @vandlaas
        link
        29 months ago

        Det lyder meget identisk med mit tænkte setup. Fedt at høre man godt kan smide et større anlæg på og det stadig giver mening. Takker for svaret!