• @letraset
  link
  57 months ago

  Fra artiklen:

  »Den prorussiske ransomwaregruppe Black Basta stjal den 1. november en masse data fra ejendomsmæglerkæden EDC. Helt specifikt 2,5 terabyte data. Det er det samme som 2.500 gigabyte.

  Hovedparten af de stjålne data er kontaktoplysninger som telefonnumre, e-mailadresser og adresser - herunder hemmelige adresser - men der er også knap 100.000 cpr-numre iblandt.

  For omkring 1.300 personers vedkommende indgår der også kopier af pas, kørekort og sygesikringsbeviser i det store hack, oplyser EDC.«

  Ahmen for hælvæ. Det er derfor jeg ikke vil give private oplysninger til hvilken som helst virksomhed online.

  • @Asymptote@lemmy.dbzer0.com
   link
   fedilink
   6
   edit-2
   7 months ago

   Jeg er rimeligt sikker på at jeg ligger i bunken men jeg har ikke hørt fra EDC. Omvendt har jeg altså heller ikke liiiige 2500 gb plads til at hente det for at skimme igennem.

   Tak edc.

   Udfra at have kigget på brudstykker ligner det at deres datastyring er fuldstændigt ikke-eksisterende så det undrer mig egentligt ikke at de ikke ved at de har mistet min data. Amatører.

   • @VonReposti
    link
    37 months ago

    Så vidt jeg husker, så er det ikke EDCs “egne” kunder, men kunder i et andet selskab som de opkøbte for et par år siden der er ramt. Så hvis du kun er kunde ved EDC, så burde du være gået fri men hvis du var kunde i det andet selskab, så er sandsynligheden nærmere 100% for at dine oplysninger flyder rundt på nettet nu.

    Hvad det andet selskab hedder kan jeg dog ikke huske.

 • @LightningHaqeem
  link
  27 months ago

  Har svært ved at tro at edc kan præstere 2,5 tb af ‘hovedsageligt kontaktoplysninger’.

  Kontaktoplysninger x 100.000 fylder vel kun et par megabyte

  • @SorteKaninOPMA
   link
   17 months ago

   Nu var der jo også kopier af pas og kørekort osv. Og sikkert er der også en masse underskrevne dokumenter og den slags.