• @bstix
    link
    81 year ago

    Det er altså 140 mia. + en bededag.

    • Peter Makholm (Dansk)
      link
      fedilink
      31 year ago

      Nu er den 143 milliarder over 10 år og beregningen af at afskaffelsen af Store Bededag skulle give et provenu på 3-4 milliarder var om året.

      Så det er mere “en helligdag og 10 milliarder om året”.

      Den famøse Store Bededagsbesparelse, var vist iøvrigt før det aftalte et løntilskud på 0.45%, så det holder vist heller ikke mere.

      • @bstix
        link
        11 year ago

        Løntilskuddet har været med fra starten i alt jeg har set, men det er jo også arbejdsgiverne som skal betale det. Det påvirker derfor ikke statens besparelse (hvad den så end er eller hvordan den opstår).

    • @invisi1407
      link
      21 year ago

      Så altså omkring 47 flere bededage, i kroner, til forsvaret. Vildt.

  • @UnderbroenOP
    link
    61 year ago

    Det virker paradoksalt, at man kan spare og skære så meget på forsvaret, at en del af pengene nu skal gå til at bekæmpe skimmelsvamp og få bygningerne up to scratch. Man har startet en brand man nu prøver at få hæder for at slukke. At det så ydermere er et sted med ringe styr på økonomien gør det kun værre.

  • @putintin@lemmy.world
    link
    fedilink
    31 year ago

    Jeg ser frem til en analyse fra Olfi, det skal nok blive spændende at se, hvordan penge kommer til at udmynte sig henover tiden.

    Som jeg har hørt problematikkerne, så er det ikke så meget beløbene og pengene.

    Det handler mere om de arbejdsgange militæret er underlagt, hvor amputeret Flemming Lentfer er som forsvarschef, hvor meget mistillid Trine Bramsen har skabt imellem ministeriet og det operationelle lag. Der var et sigende interview med flere politikere under folkemødet, som skælte militæret ud for ikke at turde sige, hvad der er behov for og at den kultur har været toneangivende i mange år. Det har så været med til at skabe det militær og kultur man har i dag.

    Militæret er i dårligt beredskab, vi har ikke materiellet, vi har ikke personellet, vi kan heller ikke skaffe det og den militæreledelse tør åbenbart ikke sige, hvad de militære anbefalinger er for det danske rigsfællesskab.

    Hvis man kigger på oversigten over, hvor mange forsvarschefer der har været, skal man tilbage til perioden 2002 - 2008, før man havde en chef for forsvaret der var der længere end 4 år. I perioden fra 2008 til 2023, har der været 7 forskellige chefer, hvor Bjørn Ingemann Bisserup optræder 3 gange.

    https://da.wikipedia.org/wiki/Forsvarschef_(Danmark)

  • @SorteKaninMA
    link
    31 year ago

    Relevant opfølgende historie: https://www.dr.dk/nyheder/politik/forsvarsekspert-om-historisk-forsvarsaftale-det-passer-jo-ikke

    Jeg bider især mærke i dette citat:

    Det ligger dog allerede nu fast, at partierne vil have flere værnepligtige, og at værnepligten skal vare længere end i dag. Hvorvidt værnepligten også skal gælde for kvinder, fortaber sig dog fortsat i krudtrøgen fra den nye aftale.

    Det er altså virkelig sørgeligt at man stadig ikke har ligestilling på værnepligten.

    • @UnderbroenOP
      link
      51 year ago

      Jeg føler lidt, det er enten/eller: jeg så egentlig allerhelst at værnepligten blev afskaffet helt (hvilket den eftersigende er tæt på de facto at være), men hvis ikke, bør den være ligestillet.

  • @FIST_FILLET@lemmy.ml
    link
    fedilink
    31 year ago

    er det ikke ca. halvanden måned siden at de lovede en stigning på et par enkelte milliarder til sundhedsvæsenet? suk. “mere krig, mindre kemo” - SVM, sikkert