• TDCN
    link
    fedilink
    arrow-up
    13
    ·
    11 months ago

    Jeg er lidt trist over at det altid skal være så sort hvidt hele tiden med de her diskussioner.

    Forskning siger: rødt kød = meget CO2 Kommuner: aldrig mere rødt kød nogensinde, nu er vi mega gode. Alle der spiser rødt kød er dårlige.

    Det er nærmest som om vi alle dør af selve kødet som var det forgiftet. Der er ikke en sund ting at lære børn. Mange vil nok opfatte det mere som: “Øv dumme skole servere aldrig noget godt kød” nu vil jeg på mcD og have en dobbelt wopper.

    Hvorfor ikke bare sige: okay vi reducere kraftig det røde kød så:

    1. vi bruger mindre i hver ret, og lærer elever at fylde ud med kikærter etc. På en lækker måde så det smager godt
    2. Vi spiser det det sjældnere, lad os sige 1 gange hver fjortende dag
    3. sidst, vi sørger for at når vi serverer det så kommer det fra de bedst mulige kvægopdræt vi kan finde og informere herom. På den måde lærer elever at tage gode valg.

    Jeg synes det er usundt at lave det til en form for skræmmekampagne og forringer den frygt og angst børn allerede i forvejen har for for at spise rødt kød.

    Det er jo ikke kødet i sig selv der er farligt. Det er en sund kilde til protein. Det er omstændighederne som er dårlige for klimaet og det kan man gøre noget ved på mange måder

    Lav sunde vaner og behandl rødt kød som noget normalt, men gør det lidt specielt lækkert en gang i mellem og gør dit bedste for at få mest ud at det.

    • ArcticDagger
      link
      fedilink
      arrow-up
      7
      arrow-down
      1
      ·
      11 months ago

      Jeg synes egentlig, at det er fint, at vores institutioner agerer rollemodeller i vores samfund. Samtidig virker det også til at være en effektiv måde at hente lidt på CO2-budgettet

      For lige at anfægte din pointe om, at kødet ikke i sig selv er farligt. Det er forholdsvis anerkendt, at rødt kød ikke er vanvittig sundt. Bl.a. har World Health Organization klassificeret det som “sandsynligvis karcinogent” (https://www.who.int/news-room/questions-and-answers/item/cancer-carcinogenicity-of-the-consumption-of-red-meat-and-processed-meat) Der er også rigeligt med meta-analyser, der viser en positiv sammenhæng mellem indtaget af rødt kød og kræftrisiko. Se bl.a. her, hvor Videnskab.dk gennemgår et større meta-studie. Rødt kød kan sagtens indgå i en sund kost som du også nævner til slut, men at sige det er sundt, synes jeg er en tilsnigelse

  • EvilCartyen
    link
    fedilink
    arrow-up
    7
    arrow-down
    1
    ·
    11 months ago

    Gad vide om man så sørger for at købe danskproducerede linser og bønner som erstatning, eller om de skal skibes ind fra sydamerika :P

    • leds
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      11 months ago

      Hvad er det du tænker på?

      Selvom hvis de skibes fra Sydamerika er det stadigvæk en kæmpe gevinst samlignet med at dyrke meget mere soja til dyr og enten fragte (flyve?) kød på køl eller fragte meget mer soja det til Danmark.

      I det sidste tilfælde bliver det også til alt for meget spildte næringstoffer i kødproduktion her som ødelægger naturen ( iltsvind, NOx ) og klimaet.

      • EvilCartyen
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        11 months ago

        Bestemt. Men vi er vel enige om at det også giver mening at købe lokalt, ikke?

        • leds
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          11 months ago

          Jo helt klart, det giver ingen mening at fragte fødevarer hele verden rund.

  • Andreas
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    11 months ago

    Kan de spare på penge more like. Forværre og afvikle gratis skolemad så at kun de fattigeste børnene spiser skolemad mens alle andre betaler for rigtigt kød eller laver egne madkasser.