- cross-posted to:
- koebenhavn
- cross-posted to:
- koebenhavn
På hvilken skole får man Ribeye til frokost?
Dette indlæg blev automatisk arkiveret af Leddit-botten. Vil du diskutere tråden? Tilmeld dig på feddit.dk!
The original was posted on /r/denmark by /u/JonasBM at 2023-10-11 06:15:14+00:00.
CruelLincoln at 2023-10-11 17:49:21+00:00 ID:
k4g3m5s
Mere svinekød på de københavnske folkeskoler.
Gnaskefar at 2023-10-11 18:51:47+00:00 ID:
k4ge4a3
Det er så vildt, at folk tror at klimaet reddes igennem folks madforbrug.
benignchocolate at 2023-10-11 21:20:46+00:00 ID:
k4h32t4
Jeg tror på at det lige præcist et område vi kan gøre meget, uden store problemer. Det er et easy win. Der er ikke meget livsforringelse ved at skifte oksekød ud med gris og kylling.
Gnaskefar at 2023-10-12 05:32:19+00:00 ID:
k4ixe9l
Det er en stor livsforringelse for langt flertallet der har smagt en god ribeye.
Det er ikke et easy win.
Proper-Read804 at 2023-10-11 19:09:05+00:00 ID:
k4gh14z
Det kan ikke gøre det alene. Man skal stadig huske ikke at bruge plast-sugerør.
Gnaskefar at 2023-10-12 05:33:04+00:00 ID:
k4ixgr3
Altså jeg har ikke brugt plast-sugerør i flere år nu, og som jeg fik det forklaret, så ville det redde miljøet, og se nu engang…
Mortonwallmachine at 2023-10-11 17:21:55+00:00 ID:
k4fyzwm
Det er jo bare endnu en forklædt spareøvelse.
jGbi33Zg at 2023-10-12 04:35:50+00:00 ID:
k4irsxx
Med mindre de dokumenterer at kvægbestanden i Danmark er faldet med 50-60 stk. ud af de ca 1.500.000 stykker kvæg vi har i dag.
Woider at 2023-10-11 17:38:36+00:00 ID:
k4g1spl
De kan da bare farve det blåt, i stedet for. Ligesom den der Sonic karry.
token-black-dude at 2023-10-11 22:53:20+00:00 ID:
k4hhbrt
Den allermest lavthængende frugt.
Kom nu bare med en undtagelsesfri, høj CO2-afgift, Fobud mod indkøb af forbrændingsmotorer i kommuner og regioner, obligatoriske ladestandere på større parkteringspladser og krav om energineutrale nybyggerier, tak. Det har allerede gået for langsomt længe.
DJGloegg at 2023-10-12 05:23:05+00:00 ID:
k4iwjwa
De kunne også gøre noget så vildt, som at sætte solceller op på tagene i byerne…
istedet for at dække naturen til ude på landet… :/
Så ved jeg godt det er dyrere at smide solceller på en etageejendom inde i byen, men det er trods alt derinde strømmen skal bruges alligevel…
jeg bor i århus og jeg har indtil videre kun set solceller på en offentlig byning 1 sted. En tilfældig folkeskoles gymnastiksal. Det er en god start.
og ja, som du siger, lovkrav om de nyere bygninger, og meget mere
Vanapel at 2023-10-12 00:02:41+00:00 ID:
k4hrho8
Man kunne jo også lade folk træffe deres eget valg, og give dem en valgmulighed.
Det samme med den klimaafgift man taler om. Hvilket er fuldstændig tåbeligt, at tale om at sætte afgifter op i en tid med inflation…endda på madvarer. Indfør da gerne en klimaafgift på kød som folk selv kan vælge om de vil betale. Hav en klimaneutral pakke med hakkekød og en lidt billigere ved siden af. Så må vi se hvor mange der køber ind på klimahistorierne.
TonyGaze at 2023-10-11 17:54:48+00:00 ID:
k4g4k3g
Det er sgu et godt eksempel at sætte for resten af landet. København Kommunes forbrug af rødt kød løb alligevel op i 38 ton i 2022 og dermed en CO₂-udledning på 1.400 ton. Det er en enormt positiv udvikling for klimaet, hvor hvert et ton tæller, og prøv at tænke på de reduktioner man kunne få, hvis alle kommuner gjorde det samme. Ikke at det overhovedet er nok, den grønne omstilling kræver en omkalfatring af samfundet som vi kender det, men det er et godt sted at starte, også med hensyn til f.eks. kulturændringer.
Det er åbenlyst positivt at fjerne rødt kød hos børn og de unge, fordi der er mulighed for at forme deres madvaner i fremtiden. Man kan inspirere børn og unge til at spise mere grønt, og skoler og daginstitutioner spiller på den måde, som på mange andre måder, en rolle i børn og unges “grønne dannelse.”
Woider at 2023-10-11 18:35:43+00:00 ID:
k4gbfdb
Jeg tror ikke der er stor chance for at andre kommuner følger trop.
benignchocolate at 2023-10-11 21:27:45+00:00 ID:
k4h47q4
Der er massere af retter der smager godt med gris og kylling. Personligt har jeg skiftet oksekød ud fordi det er for dyrt og klimabelastende. Det vil stadig være dejligt at have mulighed for en god bøf eller andet når man er på restaurant, men det at jeg ikke spiser det hver dag gør det holdbart, og så nyder jeg det mere.
Plennhar at 2023-10-11 19:24:59+00:00 ID:
k4gjovc
Det er en enormt positiv udvikling for klimaet hvor hvert et ton tæller
Nej det gør sgu ej. Vi kunne tredoble vores CO₂ udledning og det ville ikke ændre en skid. Danmark udleder ikke nok til at vi alene kan gøre en forskel.
TonyGaze at 2023-10-11 19:26:52+00:00 ID:
k4gk027
Det her er så mærkeligt et forsvar for udledninger. Vi ved at enhver udledning har en negativ effekt, og at enhver reduktion er positiv. Danmark er et rigt land, med den nødvendige viden og rigdom til at gå forrest i den grønne omstilling. Derfor bør vi gøre det.
Plennhar at 2023-10-11 19:37:33+00:00 ID:
k4glsv7
Jeg kunne også tage en tur ud i Østersøen og tage noget vand væk fra den i en spand, og ja, der ville nu såmænd være mindre vand i Østersøen som følge af det, men jeg synes nu ikke at det er grund til at bekymre sig om at den snart vil tørre ud.
Det der med at Danmark er et rigt land så vi kan lige så godt blive fattigere er jeg heller ikke helt med på.
MasterOfSubrogation at 2023-10-11 19:59:07+00:00 ID:
k4gpfty
Vi bliver ikke fattigere af at forbruge mindre oksekød.
AnonyMoose_2023 at 2023-10-11 17:26:05+00:00 ID:
k4fzpcf
Rødt kød i udspillet, lyder ummidelbart til også at dække hakket kød?
De nævner ihvertfald hakkebøffer specifikt.
Ærgeligt for børnene at de går glip af god mad, men når det skal være, så er klimabegrundelsen ikke den værste de kan bruge.
Maagge at 2023-10-11 18:13:12+00:00 ID:
k4g7ntq
Altså klimaet bekymrer sig ikke om, om du hakker kødet først eller ej.
AnonyMoose_2023 at 2023-10-11 18:17:36+00:00 ID:
k4g8edt
Men du skal producere færre køer for at producere nok hakket kød til at brødføde en skole end hvis du ville lave køer for at brødføde dem med bøffer, er min ufaglærte forståelse af udnyttelse af kødet på en ko :p
aaaaaske at 2023-10-11 21:24:40+00:00 ID:
k4it3ny
Der findes masser af andet mad, der ikke indeholder okse- eller lammekød, eller kød overhoved, og smager mindst lige så godt som hakkebøffer.
benignchocolate at 2023-10-11 17:38:21+00:00 ID:
k4h3ppy
Det er ikke ærgeligt at gå glip af tørre hakkebøffer. Det er simpelthen i bunden over kantinemad. Giv mig fucks in curry eller smørkylling i stedet.
Hillgrove at 2023-10-11 17:38:21+00:00 ID:
k4g1r7t
hvornår har en ribeye nogensinde været en hakkebøf? :)
AnonyMoose_2023 at 2023-10-11 17:38:55+00:00 ID:
k4g1unr
Læser ikke ribeye nogen steder i artiklen, mit gæt er at OP ikke har læst artiklen, der nævner eksempler på hvilke slags retter og kød de vil undgå.
Forstår dog godt misforståelsen, rødt kød plejer ikke at dække over hakket kød, men istedet bøffer/oksekød.
randomingen at 2023-10-11 18:00:38+00:00 ID:
k4g5jqb
Rødt kød er kød fra firbenede dyr.
AnonyMoose_2023 at 2023-10-11 18:04:17+00:00 ID:
k4g65pl
Jeg er rimeligt sikker på at folk ikke tænker rødt kød, når der er tale om svinekød.
randomingen at 2023-10-11 18:20:48+00:00 ID:
k4g8xm3
Rødt kød er en samlet betegnelse for kød, der kommer fra dyr med fire ben. I den danske kost er det primært kød fra okse, svin og lam.
AnonyMoose_2023 at 2023-10-11 18:24:00+00:00 ID:
k4g9gw4
rimeligt aggresivt sitename xD
ikke at du tager fejl, bare hvordan jeg oplever ordet brugt blandt familie, venner og kollegaer.
f.ex ville svinekød og kylling gå under betegnelsen hvidt kød, da det er mere magert end “rødt kød”.
Igen bare min subjektive holdning til ordbruget.
“rødt kød” i sygdomme og kræft sammenhænge kunne givetvis indeholde flere dyr end når det bruges i alm. tale.
Deres fokus er ikke at lave en ordbogsforklaring for rødt kød, men at pointere hvilke kødgrupper der levere til kræft problematikken, så deres take på ordbogsdefinitioner behøver ikke være særligt autoritativt.
Når det bruges i klimasammenhæng, er det f.ex en fejl at sætte svin og de andre dyr i samme gruppe, da svin er væsentligt mindre co2 belastende, herfor hvorfor svin ikke bliver nævnt i artiklen som noget skolerne vil undgå.
Trario at 2023-10-11 17:49:02+00:00 ID:
k4g3k7e
Rødt kød er vel alt Okse / kalv / lam i gængs omtale?
AnonyMoose_2023 at 2023-10-11 17:55:04+00:00 ID:
k4g4lqa
Er det? jeg forbinder det med noget der kan bløde, altså steg eller bøffer, men måske tager jeg fejl. Er ikke kok :D
JonasBM (OP) at 2023-10-11 17:53:09+00:00 ID:
k4g49wy
Det er billedet jeg refererer til.
AnonyMoose_2023 at 2023-10-11 17:53:52+00:00 ID:
k4g4e98
Det ser ud til at de har skiftet billedet i artiklen, så det fangede jeg ikke :)