• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      AnonyMoose_2023 at 2023-10-11 17:38:55+00:00 ID: k4g1unr


      Læser ikke ribeye nogen steder i artiklen, mit gæt er at OP ikke har læst artiklen, der nævner eksempler på hvilke slags retter og kød de vil undgå.

      Forstår dog godt misforståelsen, rødt kød plejer ikke at dække over hakket kød, men istedet bøffer/oksekød.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          AnonyMoose_2023 at 2023-10-11 17:55:04+00:00 ID: k4g4lqa


          Er det? jeg forbinder det med noget der kan bløde, altså steg eller bøffer, men måske tager jeg fejl. Er ikke kok :D

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          AnonyMoose_2023 at 2023-10-11 18:04:17+00:00 ID: k4g65pl


          Jeg er rimeligt sikker på at folk ikke tænker rødt kød, når der er tale om svinekød.

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            1
            ·
            1 year ago

            randomingen at 2023-10-11 18:20:48+00:00 ID: k4g8xm3


            Rødt kød er en samlet betegnelse for kød, der kommer fra dyr med fire ben. I den danske kost er det primært kød fra okse, svin og lam.

            www.cancer.dk

            • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
              link
              fedilink
              dansk
              arrow-up
              1
              ·
              1 year ago

              AnonyMoose_2023 at 2023-10-11 18:24:00+00:00 ID: k4g9gw4


              rimeligt aggresivt sitename xD

              ikke at du tager fejl, bare hvordan jeg oplever ordet brugt blandt familie, venner og kollegaer.

              f.ex ville svinekød og kylling gå under betegnelsen hvidt kød, da det er mere magert end “rødt kød”.

              Igen bare min subjektive holdning til ordbruget.

              “rødt kød” i sygdomme og kræft sammenhænge kunne givetvis indeholde flere dyr end når det bruges i alm. tale.

              Deres fokus er ikke at lave en ordbogsforklaring for rødt kød, men at pointere hvilke kødgrupper der levere til kræft problematikken, så deres take på ordbogsdefinitioner behøver ikke være særligt autoritativt.

              Når det bruges i klimasammenhæng, er det f.ex en fejl at sætte svin og de andre dyr i samme gruppe, da svin er væsentligt mindre co2 belastende, herfor hvorfor svin ikke bliver nævnt i artiklen som noget skolerne vil undgå.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          AnonyMoose_2023 at 2023-10-11 17:53:52+00:00 ID: k4g4e98


          Det ser ud til at de har skiftet billedet i artiklen, så det fangede jeg ikke :)