• @dolle
    link
    12
    edit-2
    9 months ago

    Peter Hummelgaard er nok en af de værste justitsministre vi har haft til dato. Det er som om at han er fuldstændig ligeglad hvad eksperter på de relevante områder siger, og han styrer konsekvent mod 100% populistiske beslutninger der føles godt nede i hans kloge mavse, men som i realiteten er dybt skadeligt for samfundet og retssikkerheden, og som ikke har den ønskede effekt på den kriminalitet han gerne vil bekæmpe. Senest med det her forslag, og tidligere med bandepakken og den håbløse strategi med Pusher Street, samt dobbeltstraf og den evige skærpelse af strafferammer for det ene og det andet.

    Jeg har absolut ingen anelse om hvordan man forestiller sig at man vil forene denne lovgivning med end-to-end krypterede tjenester som Signal. Eller jo, men det kræver at man enten fjerner end-to-end krypteringen, eller at al scanning af materiale finder sted på brugernes enheder i trusted computing platforme i stil med Intel SGX, og det har ikke nogen praktisk gang på jord. Jeg gætter også på at Tor og I2P automatisk vil blive ulovligt, men hvordan man har tænkt sig at håndhæve det har jeg ingen anelse om.

    Edit: IT-politisk forening har i øvrigt links til steder hvor man skrive under på, at man er imod dette forslag: https://itpol.dk/

  • @VonReposti
    link
    9
    edit-2
    9 months ago

    Jeg synes jeg læste her i weekenden at der specifikt er én person som lobbyer en del for overvågning i beskeder til at forhindre CSAM netop fordi hans virksomhed arbejder med at udvikle en løsning dertil. Jeg må lige prøve at se om jeg kan støve en kilde frem når jeg har tid.

    Fandt det: https://lemmy.world/post/6444012

    Jeg har ikke lige nået at læse det i dybden, men for mig gav det mere mening hvorfor der i EU og det øvrige udland gang på gang er lovforslag oppe omhandlende overvågning for at forhindre CSAM. Når vi er mere bevidste om hvorfor disse lovforslag bliver ved med at vende tilbage, så tror jeg også det bliver nemmere at stoppe dem helt.

    • @Grippler
      link
      49 months ago

      Det er virkelig skræmmende at der findes mennesker der er så vanvittige, grådige og magt-liderlige, at de presser sådan på for voldsomt invasiv masseovervågning.

  • @vandlaas
    link
    69 months ago

    Er der overhovedet noget der viser, at det virker? Og hvordan garderer man sig som borger mod at denne funktion misbruges, som vi ser det med DNS-filteret, der er udvidet til at dække andre ting, end det var tiltænkt?

  • LimfjordenOP
    link
    dansk
    19 months ago

    Lige præcis det her er mit problem med EU. Hvorfor kan borgerne ikke selv stemme ja/nej til et så omfattende lovforslag som dette? Hvorfor skal det gå igennem en justitsminister som siger: “Jeg ved ikke om det er en forudsætning for demokrati, lige den del [retten til privat kommunikation]”?

    • @ekky43@lemmy.dbzer0.com
      link
      fedilink
      69 months ago

      Det er vel bare et forslag?

      Jeg mener at kunne huske, at kommissionen har foreslået lignende en 4-5 gange i nyere tid, og det hver gang er blevet skudt ned af både rådet og parlamentet.

      Det ville blive kaos hvis hele EU skulle stemme for eller imod forslag, hver gang at kommissionen finder på noget nyt dumt, og før det kommer til dem som rent faktisk skal diskutere og tage stilling.

      Det ville vel være lidt ala. At hele den danske befolkningen skulle stemme om borgerforslag ved valg, før at Folketinget overhovedet for lov at kigge på det.