Af samme grund er det mig en gåde hvorfor offentlige ydelser stiger tilsvarende inflationen.
En person der lever på offentlig ydelse, om det er kontanthjælp, SU, pension etc. vil mærke fødevarestigningerne langt mere end de vil mærke prisstigningerne på huse og aktier. Min SU er ikke 1000 kr. højere end for 10 år siden da jeg sidst modtog SU, men mit madbudget er steget langt mere. Samtidig med at huslejen, varme, strøm, vand, offentlig transport, også er steget vanvittigt meget mere end det inflationen giver et billede af.
Overførselsindkomster er overhovedet ikke fulgt med hverken inflation eller indtægtsniveauet.
Men det gør det jo nemt for regeringen at snige beskæringer for de svageste ind, uden de fleste opdager det.
Oksekød, især øko, er lige blevet noget dyrere her på det sidste. Det kan mærkes.
Jeg køber ikke oksekød mere, det er simpelthen for dyrt. Desuden er lyst kød bedre for klimaet, så…
Samme her. Jeg er simpelthen gået over til
svinegrisekød og kylling i stedet for. Så står den på mere frikadeller, kødboller, pølser, kyllingeretter (min kone har lovet at lave butter chicken snart 😋) osv. og det er jo alt sammen meget lækkert uden oksekød.
Kaffe og smør er også blevet dyrt. Det er noget tid siden smør steg, men det har holdt den høje pris siden.
smør er også blevet dyrt
Jeg forstår ikke hvorfor smør er så dyrt. Hvad i produktionen af smør er steget så meget i pris? Kan forstå kaffe og chokolade da de er hård ramt på høsten, men hvor meget er mælk steget i pris? Eller er jeg blevet blind på hvor dyr mælk er? Kan godt huske at mælk har været 5 kr en gang, men smør er da steget meget mere, sådan procentmæssigt?
Opdatering: Fik lige kigget grafen igennem i artiklen og kan se at smør åbenbart er steget mest! Jeg må være blind.
Stiltiende prisaftaler er mit gæt. Næsten alle supermarkeder har i lang tid taget nøjagtigt det samme for de billige smørvarianter.
Men af en eller anden grund har Lidl sat prisen op, selvom deres Milbona lavpris smør er blandt de ringere af slagsen.Jeg er selv en Lurpak-gris og det er vildt at se de udsving der sker i de priser. 15-35 kr er det normale det svinger.
Jeg køber den billige i Rema, den er faktisk god efter min mening. 22,- kr for 250 gr.
Et andet alternativ er kløverblomst fra Meny til 27-28 kr for 250 gr. som har været test vinder i blind smagning.
Hvilket var lidt sjovt fordi det også er min egen favorit smagsmæssigt.
Jeg køber kun Lurpak når den er på tilbud, og kun hvis den reelt er billigere end den billige i Rema.Men det vigtigste for mig er at jeg ikke vil bruge margarine. Jeg voksede op med total propaganda om at margarine skulle være sundere.
Indtil det viste sig at hærdningen dannede transfedtsyrer som er ekstremt usunde. Så al margarine er bare totalt boykottet her, selvom jeg godt ved de er blevet bedre til at undgå transfedtsyrerne.