• ArcticDagger
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Ahh, okay, det gik forbi min næse, at det var et referat. Det synes jeg er en glimrende middelvej mellem oplæg til debat om artiklen og det at artiklen mister trafik!

    Jeg er enig med dig, at dagbladene har været for dovne og endnu ikke har formået at sadle om til de nye tider med sociale medier. Jeg betaler også gerne for journalistik, men savner, at nogle på en eller anden måde ryster op i det hele. Jeg tror folk er blevet forvænt med, at nyheder er gratis, fordi det er folkeoplysning. Den påstand har jeg dog ingen kilder til at bakke op om 😄

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Jeg tror du har ret i, at vi er blevet forvænte med gratis nyheder, men det er ligesom om, vi er gået på kompromis med kvaliteten: god journalistisk er stadig oftest bag paywall (og en eller anden måde skal de jo tjene penge…). Uden at lyde alt for gammel, tror jeg i virkeligheden, det begyndte med gratisaviserne. Folk vænnede sig til at få en form for (tabloide) nyheder gratis, så hvorfor skulle de betale for en avis? Da sociale medier så gjorde deling af nyheder populært stod de konventionelle medier igen og var for langsomme.

      Jeg kunne godt tænke mig en slags avis streamingtjenste. Det hedder JP/Politikens hus men du kan kun købe én adgang. Kunne man ikke lave en tjeneste hvor man får adgang til et bredt udvalg af deres egenproduktion til 80-100 kr om måneden?