• @tajac
    link
    dansk
    21 year ago

    “Region Midtjylland skriver til DR, at det i de to direktørers kontrakter har “været anført, hvad der skal afregnes i tilfælde af opsigelse fra Region Midtjyllands side”.”

    Det offentlige bliver nødt til at være konkurrencedygtige på løn og vilkår, ellers får vi ikke de gode folk, der hvor vi har brug for dem. Så det underliggende problem er måske i virkeligheden at løn for topchefer stikker af ift løn for folk på gulvet, hvilket skaber ulighed i samfundet?!? Når det så er sagt, er 160-170.000 ikke helt vanvittigt for en direktør på det niveau, så jeg er lidt i tvivl om, hvad nyhedsværdien egentlig er.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      dansk
      21 year ago

      Jo det kan der være noget om. Dog forstår jeg ikke helt hvorfor topchefer får sådan en bonus af at blive fyret. Altså “folk på gulvet” får da ikke noget ekstra af at blive fyret?

      • @tajac
        link
        dansk
        41 year ago

        De får ikke bonus af at blive fyret, ud over det der er angivet i deres kontrakt. Har man 10+ års anciennitet i finanssektoren har man også typisk 9 måneders opsigelse fra arbejdsgiver og får 3 måneder oveni ved en fyringsrunde. Det er givet i overenskomsten og noget arbejdsmarkedets parter er blevet enige om. Top-lederstillinger har typisk noget ekstra, da man kan være mere “udsat”, da en fyring er offentlig, hvorfor det kan blive svært at få det næste job (lidt ligesom en statsminister får eftervederlag, da de kan være uansættelige pga. deres offentlige profil). Ofte er der klausuler om modregning, hvis de får et nyt job i fritstillingsperioden. Det lyder til, at det er noget tilsvarende, der gør sig gældende her.

        • @SorteKaninOPMA
          link
          dansk
          31 year ago

          Tak, det giver lidt mere mening i mit hoved nu.