• @UnderbroenOP
    link
    510 months ago

    Danmark har vist sig dygtig til at frembringe teknologiske “enhjørninger” - iværksættere, der starter fra bunden og opnår en markedsværdi på over en milliard dollars. Siden årtusindskiftet har Danmark haft 13 af sådanne enhjørninger, hvilket er flere per indbygger sammenlignet med lande som Norge, Finland og Holland, og endnu flere end større lande som Storbritannien, Frankrig og Tyskland. Dog har ni ud af de 13 enhjørninger valgt at forlade Danmark, hvilket placerer Danmark i bunden sammen med Estland i forhold til at fastholde disse virksomheder.

    Denne tendens har ført til bekymring, og nogle iværksættere, som tidligere forlod Danmark, overvejer nu at flytte deres virksomheder tilbage. Blandt dem er Mikkel Hippe Brun, medgrundlæggeren af Tradeshift, en af de største danske enhjørninger, der er blevet værdisat til 19 milliarder kroner.

    En af hovedårsagerne til virksomhedernes afgang fra Danmark er manglen på adgang til kapital, især investeringer fra danske investorer. Derudover påpeger grundlæggerne af disse virksomheder, at den stramme udlændingepolitik i Danmark gør det svært at tiltrække udenlandske talenter, hvilket er afgørende for virksomhedernes vækst. Skattetrykket i Danmark er ikke det primære problem ifølge iværksætterne, da de personligt ikke finder det afgørende for deres beslutninger.

    I sidste ende afhænger beslutningen om at flytte virksomhedens hovedkvarter tilbage til Danmark af de skattemæssige vilkår og investorernes økonomiske interesser. Men Mikkel Hippe Brun og andre iværksættere håber, at Danmark kan tilbyde de rette betingelser for at fastholde og tiltrække flere enhjørninger i fremtiden.

  • @LightningHaqeem
    link
    310 months ago

    “Men øh - det vil jo fuldstændigt ødelægge sammenhængskraften at ansætte folk fra Afrika”

    SocDem har en enestående evne til at stille sig på den forkerte side i rigtig mange spørgsmål på det seneste