Jeg fik en fin sifonflaske til min madlavning i julegave.

Endelig skulle jeg lave en ret hvor jeg skulle bruge den. Så jeg skulle ud og købe lidt n2o patroner til den.

Jesus Kristus! Man skulle tro de var lavet af plutonium!

Jeg bor i en mellemstor provinsby med en del butikker. INGEN! havde dem, Imerco solgte flaskerne, men ekspidenten anede ikke hvor man kunne få patroner, det samme i en anden isenkræmmer, Skousen heller ikke. Jeg var rådvild! prøvede Matas og apoteket, heller ingen cigar.

Den flinke ekspident i thansen, heller ikke - og han forstod da desuden heller ikke hvorfor de unge synes det var så fedt at sniffe, det var pænt kedeligt i følge ham 🙂

På nettet kan man bestille dem men kun 2 stk af gangen, hvem fanden gider betale 50 kr+ i fragt for 2 af dem??!?

Hvem har nummeret på en pusher så jeg kan lave min mad?

  • ExcessShiv@lemmy.dbzer0.com
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    5 days ago

    Man kunne evt. bruge ølgas i stedet, men det kan man vidst kun få på 2kg flasker (og større), så der skal man have en adapter til at lave tryk i sifonen. Og så bliver det er nok lidt mere ambitiøst end en hobby-kok lige har behov for.

    • Ymer
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      5 days ago

      Men er ølgas ikke netop ren nitrogen? Så vidt jeg kan læse mig til kommer de i beholdere med et tryk på 200 atm. vs. 50 atm. i de gængse NO-patroner. Så ja, det vil nok stille langt større krav til regulator/adapter og i det hele taget være en kende farligere for den glade amatørkok. Én ting er at tilsætte gas/overtryk til en væske (lave fadøl), jeg tænker det er noget helt andet at tilsætte gas/overtryk til en spinkel metalbeholder købt i Imerco.

      • ExcessShiv@lemmy.dbzer0.com
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        edit-2
        5 days ago

        Ølgas er en blanding af co2 og nitrogen, man bruger det oftest når der er langt mellem fustage og hane fordi man så kan få det høje tryk det kræver at flytte øllen den lange afstand uden man overkarbonerer det som man ville med ren co2, eller mister karbonering som med ren nitrogen.

        Men det var for at undgå karbonering af indholdet jeg tænkte det måske var en ide. Så kunne man jo stadig have de <50atm som n2o har (med en regulator selvfølgelig) men stadig undgå at karbonere som man ville med ren co2 ved samme tryk.

      • ExcessShiv@lemmy.dbzer0.com
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        edit-2
        5 days ago

        Ja, men nu foreslog jeg jo ølgas.

        Ølgas er en blanding af co2 og nitrogen, man bruger det oftest når der er langt mellem fustage og hane fordi man så kan få det høje tryk det kræver at flytte øllen den lange afstand uden man overkarbonerer øllen som man ellers ville med ren co2.