• Fugtig Fisk
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    23 days ago

    Jeg lyttede på debatten hvor han var med og sagde nettop det men det var mere i forbinde se med at et parti ville give 20.000 for at at man fik et barn eller give skattelettelser for hvert barn man fik

    Det er klart at hvis man fik nogle millioner per barn så ville det hjælpe men der var tale om et latterligt lavt beløb i forhold til den livsændring det indebære. Anders’ pointe er at folk værdsætter deres egen tid mere end penge og at penge derfor ikke ændre på det.

    I øvrigt er det et meget spændende program som jeg lyttede til for første gang forleden.

    • SorteKaninOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      23 days ago

      give 20.000 for at at man fik et barn eller give skattelettelser for hvert barn man fik

      Jeg forstår det bare ikke rigtig, for det må da være et regnestykke man kan lave? Når staten siger det er et problem at vi ikke får børn, så læser jeg det som om at det vil koste samfundet et antal kroner at vi ikke får børn nok. Så lad os bare sige at staten tjener/sparer X kroner for hvert barn der bliver født. Så må det da økonomisk give mening at give forældrene X kroner per barn, tænker jeg. Jeg forestiller mig ikke at X er så småt at det er sølle 20.000?

      Det er vel en beregning nogen i finansministeriet kan finde ud af. På den anden side var det vel også finansministeriet der regnede sig frem til at det giver mening at fjerne Store Bededag, så måske har jeg for høje forventninger.

      (jeg er ikke økonom og ved ikke om noget af det ovenstående giver mening)

      • Fugtig Fisk
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        23 days ago

        I det debat program var der meget godt indspark fra flere sider, blandt andet med nogle der havde tal om at det ikke var helt så skidt med færre børn og at med færre børn var der også færre udgifter i veldfærds staten til de børn.

        Der var også nogle der ikke mente at vi skal tilpasse vores liv efter systemet men at systemet skal tilpasse sig borgene. Altså at det ikke er meningen at vi skal lave flere børn for at kunne opretholde et veldfærds stat.

        Det er meget god ‘lytning’ hvis man har tiden til at lytte til udsendelsen.