• holygon
    link
    13
    edit-2
    1 year ago

    Jeg har altid synes at “skærmtid” som et koncept er lidt underligt. Altså forstå mig ret, selvfølgelig skal ungerne udenfor, og lave noget andet end at bare sidde foran en skærm 24 timer i døgnet, men sidst jeg tjekkede var der mere end en ting man kan lave foran en skærm, og synes ikke alle af dem er dårlige overhovedet.

    Jeg går ud fra at mange af os herinde nok har en lille interesse i teknologi bare grundet at vi er early-adopters af en platform som denne, så jeg vil tro at i alle nok er lidt glade for skærme. En af grundene til jeg er personen som min familie kommer med IT-problemer til, er at jeg lærte en masse IT-færdigheder da jeg var mindre i min tid foran en skærm. Disse timer brugt foran en skærm har faktisk vist sig at være enormt hjælpsomme for mig, og har givet mig reelle færdigheder der kan benyttes til mange ting.

    En anden ting du kan gøre foran en skærm, er at læse en bog. Jeg foretrækker personligt en reel bog man kan holde i hånden, men det er personlig præference, og jeg kan da umuligt sidde her og klage over at et barn bruger skærmtid på at læse bøger, selvom det er foran en skærm.

    Så føler ikke at det er skærmen, men hvad der er på skærmen som forældre burde tale mere om. Hvis børn sidder og ser YouTubere som lærer dem dårlige ting, eller at de sidder og råber af folk i det spil de spiller på deres Playstation, vil jeg mene at dette er en større problematik end de fornævnte eksempler.

    Da jeg var mindre kunne jeg godt lide at sidde på en selvfølgelig meget lovlig version af Photoshop og være kreativ. Skulle jeg i stedet sidde og tegne med en blyant på et papir? Ville dette have været bedre for min hjerne?

    Synes bare ikke at børn skal straffes fordi de ikke synes at spille fodbold er den sjoveste måde at bruge deres tid. Selvfølgelig skal de ud og være aktive, men at påkræve at de ikke må have en interesse i mere end en time om dagen, bare fordi det forgår på en skærm er en ekstrem løsning efter min mening. Brug tid på at se hvad dit barn laver foran skærmen i stedet, og prøv at forstå det.

    Og hej, dette er min første reelle kommentar herinde, jeg undskylder for paragrafferne, men det bliver ikke sidste gang hahaha. Jeg er stor fan af ord.

    • @letrasetOP
      link
      61 year ago

      Jeg er rørende enig. Ser frem til dine næste paragraffer (:

    • @minutnudler
      link
      41 year ago

      Jeg er helt enig. Når jeg læser dine første paragraffer tænker jeg næsten: er du mig? Hehe.

      Jeg har en snart 1 årig dreng, og det med skærmene tror jeg bliver en udfordring, men det er ret godnat kun at se på hvor lang tid de bruger på skærmen. Jeg lærte mig selv at lave primitive hjemmesider som 13-14 årig. Og før det elskede jeg at lave tegninger i paint. Det kunne jeg bruge mange timer på, og det var godt jeg gjorde det.

      Idag arbejder jeg som frontend udvikler, så tænker da det var nogle gode timer jeg brugte dengang.