1. Kommunernes Udfordringer: Der er stigende vanskeligheder med at rekruttere hjemmehjælpere, og problemet forventes at forværres i fremtiden med flere ældre borgere.

  2. Forventningsafstemning: 33 ud af 37 ældrechefer mener, at befolkningens forventninger til kommunal hjælp skal sænkes.

  3. Pårørendes Rolle: Mange ældrechefer mener, at pårørende skal inddrages mere i plejen, herunder praktiske opgaver og sundhedsmonitorering.

  4. Teknologi og Velfærd: Øget brug af velfærdsteknologi, som robotter til rengøring og personlig pleje, forventes at overtage flere funktioner fra hjemmehjælpere.

  5. Økonomisk Pres: På trods af flere midler til ældrepleje vil det øgede antal ældre udfordre serviceniveauet.

  6. Centralisering Debat: Mange ældrechefer er modstandere af at flytte plejeopgaver væk fra kommunerne til nye sundhedsregioner.

  7. Professorer om Fremtiden: Kurt Houlberg og Jes Søgaard mener, at reduceret serviceniveau er uundgåeligt, og der kræves politisk støtte og innovative løsninger.

  • EvilCartyen
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    2 months ago

    Altså løsningen er jo højere skatter, dårligere pleje, eller mere uddelegering til familien til den gamle. Sandsynligvis en blanding som en slags kompromis. Hvis du kan komme i tanke om andet der kan løse det så sig endeligt til.

    Jeg synes det er noget priviligeret at forlange en løsning uden at have en idé om hvordan det skal løses.

    • Grippler
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      edit-2
      2 months ago

      Men hvis familien skal lave mere, så bør de også betale mindre i skat da de jo overtager en del af hvad skatterne skal dække. Pengene må nødvendigvis følge ydelsen, ellers er der tale om både forringelse OG højere arbejdsbyrde for borgere.

      Jeg har som sådan ikke noget imod højere skatter, hvis man bare havde en fornemmelse af, at pengene blev forvaltet på en god måde. Jeg står dog tilbage med fornemmelsen af, at de (kommune, region og stat) er ekstremt dårlige til at forvalte skattekroner og ender med at få meget lidt for dem.

      Vi vælger (og betaler) jo politikere til at varetage og løse den her slags, så jeg mener det er helt rimeligt at vi kan forvente de løser det arbejde de er valgt til og betales for.

      • EvilCartyen
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        2 months ago

        Hvis budgettet balancerer er det klart at dårligere ydelse burde være lig med lavere skatter, men budgettet balancerer ikke. Der kommer til at være færre til at arbejde og flere der skal passes.

        Jeg synes pengene forvaltes ok, men det er jo ikke raketvidenskab at når store generationer skal pensioneres og små generationer (fx min, 1983) skal tage over så er der noget der ikke kommer til at stemme.

        Det synes jeg er lidt naivt at forlange en magisk løsning på.