• Grippler
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    1 month ago

    Måske de kører anderledes i f.eks. kbh end her i provinsen, men jeg ser aldrig andet end at de kører i rækker på 2-4 cyklister på vejen, eller ved siden af en ellers helt fin cykelsti, eller kører til venstre på tværs i lyskryds (endda uden overhovedet at orientere sig) og ikke lige over og krydser som de skal, eller krybe over for rødt til de står næsten midt på kørebanen bare så de ikke stopper helt og skal sætte foden på jorden, eller passerer med et hårs bredde uden at give den mindste smule varsel (sådan en ringeklokke er jo alt for tung!)

    • TDCNOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      1 month ago

      Et problem jeg selv har oplevet i Jylland er at cykelstier ikke bliver rengjort så ofte (eller slet ikke) som i byerne. Cykelstierne er ofte fyldt med småsten og grus som er perfekt at punktere på hvorfor jeg nogle gange selv foretrækker ikke at køre på cykelstien, men det er nu mere undtagelsen end reglen. Racercykler punkterer sikkert nemmere med smalle dæk. Det er selvfølgelig ikke en undskyldning for at køre mange cykler side om side og blokere vejen hvilket i øvrigt også er ulovligt.

      • Grippler
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        edit-2
        1 month ago

        Hvis du vil cykle og der er en cykelsti, så skal du bruge den…så er jeg egentlig ret ligeglad med om der er øget risiko for at punktere, hvis du ikke kan leve med det så tag en anden rute eller få en anden cykel (hvis det er transport f.eks.). Jeg kører selv på en landevejscykel i provinsen (transport og supplement til løb), og ja der er da nogle huller og småsten/grus nogle steder, men dem der mener cykelstierne ofte er for dårlige er EMM hysteriske og tager sig selv for seriøst. De er alligevel ekstremt langt fra at være topatleter og det kan generelt være helt ligegyldigt om de lige “taber” 5min på den cykeltur de nu er ude på.