• @ragusa
    link
    31 year ago

    da det i højere grad kommer an på hvad du bruger de timer på

    Det tror jeg ikke de siger, men jeg forestiller mig også, at det nok er der den ligger. Men jeg tænker stadig det kan være svært at vide hvordan man skal forholde sig. Er det i sig selv et problem at bruge tid foran skærmen; er det kun specifikke ting man skal begrænse? Sådanne spørgsmål forestiller jeg mig, at mange andre også har.

    • @letrasetOP
      link
      41 year ago

      Jeg tror også det er der den ligger.

      Jeg kan godt forstå at nogle forældre er interesserede i anbefalinger om, hvad forbrug der er passende. Men som det er påpeget andetsteds i kommentarerne, så er “skærmtid” ikke en særlig god indikator, da skærm ikke længere er enten computerspil, eller flow TV, og man kan forbruge ret fornuftige ting i børnehøjde på en skærm, i lang tid. Der er forskel på at doomscrolle influencere på Instagram og Tik Tok, og se Smarter Every Day eller lignende på YouTube, i timevis.

      Hvis Sundhedsstyrelsen skulle komme med nogle konkrete retningslinjer forestiller jeg mig, at det ville være noget der var forbundet med hvor længe man kan kigge på en skærm om dagen, af hensyn til ens øjne (hvis det overhovedet er en ting), og ikke noget om hvad man kigger på. Processen med at give anbefalinger til hvad man kigger på i det tidsrum, ville være en utrolig kompleks flowchart, med så mange forgreninger og forbehold, at den reelt set ville være ubrugelig.

      Uden at stå i situationen selv endnu, så forestiller jeg mig, at det må være noget med, at man som forældre tager ansvar for at udforske hvad man kan se på skærmen, og hjælpe dem med at finde ud af at bruge tiden foran skærmen på noget der interesserer dem, eller prøve at give dem nogle “sunde” indgange til at finde indhold de synes er spændende. Ja, det kræver en indsats, og tager tid, men i min optik er det forældrenes ansvar, og ikke sundhedsstyrelsens, at sætte de rammer.