• @bstix
    link
    53 days ago

    Hvordan ser det ud på Feddit.dk? Bruger I museer?

    Ja, men det er mest som familieaktivitet og ferieunderholdning til børnene.

    Jeg gad egentlig godt at museer blev lidt mere hardcore mht. til at udstille den enorme viden som ligger bag udstillingerne. Det bliver ofte en lidt tynd omgang, hvor de har forsøgt at lave interaktive udstillinger eller oplevelser med lydfortællinger som er drønende kedelige og samtidig så overfladiske at man intet lærer. Jeg føler lidt at jeg kommer på skoleudflugt når jeg går ind i et museum. Det er selvfølgelig fint at man kan nå at se det hele på et par timer, men der mangler mulighed for at gå lidt dybere, hvis jeg skulle have lyst til at komme oftere og i længere tid.

    • @UnderbroenOP
      link
      43 days ago

      Jeg forstår absolut hvad du mener i forhold til mere viden i udstillinger; det er også en af mine kæpheste. Dog vil jeg sige, at de fleste museer prøver at gøre noget ved det. Men det ender dog oftest med “forsker-på-væg”-variationen, hvor en forsker holder små oplæg over et emne. Men i forhold til, hvor mange der benytter de muligheder, der faktisk er for fordybelse, kan det være svært at retfærdiggøre at gøre mere af.

      Jeg frygter, at den nye reform med sin fokus på besøgende og indtjening kommer til at fjerne det dybe videnskabelige indhold yderligere, men jeg er også bare generelt pessimist.

    • @SorteKaninMA
      link
      23 days ago

      Jeg gad egentlig godt at museer blev lidt mere hardcore

      Jeg har dog en mistanke om at der er en anden, og nok større, målgruppe (som måske ikke er repræsenteret så meget på Feddit.dk…) som de ville miste fuldstændig hvis de laver det mindre interaktivt og “let”. Men forstår godt hvad du mener. Selvfølgelig er der også en stor interesse i at tiltrække børnefamilier og det har nok også en indflydelse.