• @Assensvej
    link
    2
    edit-2
    17 days ago

    AI har kun været på alles læber de sidste to år og kun rigtig brugbart i et år. Klap lige hesten. Det er sgu for tidligt at spå om fremtiden nu. Der er nogle jobs der måske vil forsvinde, men ingen af de her jobs er automatiseret endnu. Jeg synes du drager forhastede konklusioner.

    For 3000 år siden opstod drejebænken (~1300 BC), som gjorde at vi kunne masseproducere præcise komponenter.
    For 400 år siden grundlagde vi dampmaskinen (~1600), som gjorde at maskiner kunne arbejde for os.
    For 90 år siden blev computeren “opfundet” (~1937), som gjorde at vi kunne arbejde hurtige end nogensinde før.
    For 3 år siden viste Boston Dynamics en bipedalsk robot som kan danse (relativt overbevisende).

    Jeg vurderer at vi er 20% gennem S-kurven af teknologisk udvikling, så vi skal forberede os på at arbejdsmarkedet skrumper.

    Kapitalisterne kan ikke automatisere alt arbejde væk uden at have forbrugere der vil købe. Ingen købere = ingen penge til at drive deres robotter.

    For kapitalisme er der ingen forskel på 1000 fattige og 1 rig (groft sagt), og rige vil jo helst samarbejde med andre rige.
    Hvis de rige vurderer at det ikke kan betale sig at producere for de fattigste, holder de jo bare op? Vi ser hvad der sker.

    Hva snakker du om??

    Håndværkere er nødvendige for at samfundet kan fungere, så for at overklassen kan kontrollere dem bliver de sat i gældsslaveri.
    Det sker systematisk i USA. Vi ser om det bliver normen, eller om socialisme får sin berettigede plads i verdenssamfundet.