• @SorteKaninOPMA
    link
    2
    edit-2
    2 months ago

    Baren er fandme også høj hvis man skal opføre sig som Trump før man bliver bandlyst 😂.

    Men når du siger “et godt modereret medie”, tror du så, at det er det samme som at størstedelen af folk vil have fjernet muligheden for at kunne kalde deres kære leder for “fede sæk” og deslige?

    Jeg tror mange af de folk der skriver den slags glemmer at internettet er offentligt. Altså der er stor forskel på at kalde Mette Frederiksen for “fede sæk” i en lille gruppe hvor hun ikke kan høre dig og så gøre det samme på internettet hvor alle og enhver kan se og høre det, ligefrem Mette Frederiksen selv. Altså det ville man sandsynligvis ikke skrive i en avis fx, så jeg synes heller ikke man bør skrive det online.

    Konteksten betyder også meget. I sit opslag viser Mette Frederiksen kommentarer og beskeder osv. som hun modtager personligt på sin egen væg/sine egne opslag. Jeg synes aldrig det må være i orden direkte at skrive kommentarer eller beskeder til andre hvor man sviner dem til, og det er sådan set uanset om man er statsminister eller ej.

    Hvis man vil udtrykke den slags, så må man være mere sober i tonen og forklare på en mere ordentlig måde hvorfor man ikke bryder sig om Mette Frederiksen. Eller bedre, måske forklare hvordan hendes handlinger er dårlige, men ikke hende selv som person. Der er stor forskel på at sige “Mette Frederiksen er skidedum” og “Mette Frederiksen siger/foreslår <et eller andet>. Det er skidedumt.”

    Det vil selvfølgelig altid være en vurderingssag.

    der måske er et afkobling mellem folk, hvad definitionen af “hård tone” er

    Det tror jeg du kan have meget ret i. Jeg tror måske også folk ikke altid indser når de selv gør det.

    Men derfor er proaktiv moderation også vigtig. En god og proaktiv moderation vil jo ikke bare være sådan en “hovsa, der sagde du vist nok noget du ikke måtte, så er den kommentar slettet og du er bandlyst for evigt”. Den vil nærmere også tage fat i de kommentarer som måske går tæt på stregen, uden nødvendigvis at krydse den, som en påmindelse om at huske at holde sig inden for retningslinjerne. På den måde kan man måske minde hinanden om hvornår tonen bliver lidt for hård.

    (PS: Du mangler lige en ekstra linje mellem citaterne og dine egne pointer)

    • @ArcticDagger
      link
      22 months ago

      Baren er fandme også høj hvis man skal opføre sig som Trump før man bliver bandlyst 😂.

      Touché 😄

      Og ja, jeg tror også, at folk glemmer helt hvor offentligt et rum internettet ér. Det er første gang i verdenshistorien at, groft sagt, alle og enhver kan publicere deres tanker til alle og enhver. Det er egentlig en vild magt at give menigmand

      Men som du også nævner: kontekst er vigtig. Og det at skrive en direkte besked til en anden person må alle kunne forstå svarer til at sige de ting til personen ansigt til ansigt.

      Proaktiv moderation er en glimrende pointe! Jeg tror det er vigtigt, at der er en social anmærkning, når man gør noget som er ilde set af fællesskabet og, at man får noget ordentligt feedback på, hvorfor man træder over en grænse. Uden om internetter sker det normalvis ved, at man lægger mærke til de andre folks reaktioner, men det er enormt svært på internettet, når reaktionerne er reduceret til like/dislike/crying emoji

      Tak for tippet!