• Limfjorden
    link
    dansk
    4
    edit-2
    2 months ago

    Altså man skal jo finde ud af hvad man gør i f.eks. skilsmissefamilier og familier, hvor forældrene ikke kan udstå hinanden, men jeg synes ikke det er problematisk at dem der er ansvarlige for flere liv end deres eget også skal have indflydelse der svarer til det. Det kan man jo allerede hvis man er værge til en person med demens.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      22 months ago

      Altså man skal jo finde ud af hvad man gør i f.eks. skilsmissefamilier og familier, hvor forældrene ikke kan udstå hinanden.

      Jeg tænker da bare at hver forældre (uanset om man er skilt eller ej) deler barnets stemme ligeligt. Altså hvis man har 1 barn så tæller mors stemme 1.5 og fars/medmors stemme 1.5.

      • Limfjorden
        link
        dansk
        32 months ago

        Ja, men hvordan sætter man et halvt kryds på stemmesedlen?

        • @SorteKaninOPMA
          link
          2
          edit-2
          2 months ago

          Jeg tænker at du stadig kun stemmer en gang, men din stemme tæller for mere. Så du sætter stadig kun 1 kryds men stemmen tæller som 1.5 i stedet for 1.

          Hvordan det rent teknisk skal gøres… jeg forestiller mig at du vil få en speciel stemmeseddel når du kommer på stemmestedet som på en eller anden måde indikerer for dem der skal tælle stemmerne at der er tale om en “forældre-stemme”. Det burde ikke gøre noget synderligt for anonymiteten, der er jo ret mange forældre alligevel.

          Faren er måske mere at man kunne snyde på en måde ved at give disse mere magtfulde stemmer til folk som ikke har børn under 18 år. Men det er vel ikke anderledes end at give fx 2 stemmesedler til 1 person.

          • Limfjorden
            link
            dansk
            22 months ago

            Det lyder meget fornuftigt. Jeg tror dog det ville være bedre, hvis hver forælder fik udleveret en børnestemme, der så gjaldt for 0.5 i stedet. Så kan man nemlig vælge at stemme forskelligt fra sit barn, hvis man har en aftale med det om andet.