• Limfjorden
    link
    dansk
    33 months ago

    Jeg giver dig ret. Biologiske faktorer og fordelingen mellem kvinder og mænd kan ikke alene forklare babyboomet. Jeg kan i hvert fald ikke. Hos dyr har strange ret. De har ikke et samfund der kan gøre monogami til den mest effektive måde at få børn, så derfor er forholdet mellem hanner og hunner vigtigt. Der findes selvfølgelig nogle dyrearter der også praktiserer monogami, men hos de fleste er de én han, der parrer sig med mange forskellige hunner.

    I et komplekst system som de menneskelige samfund har Strange ikke ret. Vi mennesker specialiserer os, og det gør det muligt at leve mere komfortabelt end dyrene. Når vi ikke selv skal tænke på at skaffe føde og når vi kan være ret sikre på at vore børn ikke dør af sygdom, så er det naturligt at vi også får flere børn, fordi vi bedre kan tage os af dem. Derfor kan mennesker praktisere monogami, også selvom det fra naturens side ikke er det mest effektive for at maksimere artens population.

    Jeg er faktisk glad for at jeg tidligere forsvarede Strange, for jeg synes at jeg er blevet klogere af at tænke over det her de sidste par dage. Jeg er også glad for at tonen har været så langt bedre end på reddit.

    • @ArcticDagger
      link
      3
      edit-2
      3 months ago

      Tak for engagementet! Og ja, jeg tror også, at jeg er enig i, at Strange har ret for dyr. Det gav også anledning til tanker hos mig og det var interessant at læse om, hvad der egentlig har ligget til grund for de fortidige baby booms