Jeg ved ikke, om I andre har fulgt med i den seneste udgave af Reddit-gate, hvor Politiken har kastet sig ud i et angreb mod de de to danske gossip subs. Specifikt er problemet, at anonyme profiler kan bringe sladder til torvs uden at skulle kunne verificere deres påstande, hvilket går udover et ret bredt spektrum af offentlige personer.

journalisterne har lært noget siden sidste omgang og det samme har de fire influencere de interviewer: i denne omgang bliver det flere gange pointeret at Reddit er et sted med mange nicheinteresser og det her kun er en lille del af det. Der hvor kæden så springer af, er når der alligevel fokuseres benhårdt en lille del af et stort forum. Det ville give ligeså meget mening (igen) at gå efter lukkede facebookgrupper. Stråmanden den anden vej fra “jo men hvis influencere ikke løj og blokerede os, ville vi ikke være anonyme og sladre” er ligeså håbløs.

Lang historie kort synes jeg ikke kritikken er specielt overraskende eller nuancerende, men debatten om anonymitet og det, som ellers ville være injurier, er mere interessant. Jeg værdsætter selv at kunne være anonym, men der følger også et ansvar med, som jeg synes dette forum er et godt eksempel på: man skal opføre sig ordentligt. Er vi der, hvor man skal lovgive efter den laveste fællesnævner, som ikke kan administrere anonymitet eller skal offentlige personer “tage sig sammen”? Det bliver ikke sidste gang, vi kommer til at se en lignende debat, så hvad er den gode løsning?

  • @SorteKaninMA
    link
    33 months ago

    Kan man ikke som privatperson anlægge en injuriesag mod anonyme brugere og få deres oplysninger udleveret?

    Hvordan skulle det lade sig gøre? Alt hvad du kunne give på en anonym side er vel en email adresse og måske en IP adresse. Men det er jo slet ikke nok til at identificere en person.

    • @UnderbroenOP
      link
      43 months ago

      I følge “eksperterne” fra Njord Law har politiet allerede beføjelser til at kræve alle tilgængelige oplysninger fra tech giganterne, men de gør det ikke. Jeg har også svært ved at se, at politiet skulle have ressourcer til at gå ind i denne slags sager.

      • @EvilCartyen
        link
        63 months ago

        Det er måske også lidt fjollet, de her mennesker lever af at folk snakker om dem. Noget af snakken er så negativ, det kan man vel ikke undgå.

      • @SorteKaninMA
        link
        33 months ago

        kræve alle tilgængelige oplysninger fra tech giganterne

        Men selv reddit har vel ikke så mange oplysninger om brugerne? Medmindre du sådan doxxer dig selv ved at skrive nok omkring dig i alle dine kommentarer sådan at man kan udlede hvem du er. Men det lyder ikke som noget man kunne bruge til sikkert at identificere en bruger.