Psilocybinsvampe har mange forskellige effekter, afhængig af hvem man spørger.

Men én ting er sikkert.

Hundredvis af personer har de senste år forsøgt at smugle de ulovlige svampe og væksthuse til dem ind i Danmark, og Toldstyrelsen registrerede sidste år en fordobling i antallet af sager om de ulovlige svampe sammenlignet med året før.

Fra 453 sager i 2022 til 921 sager i 2023.

Svampene og væksthusene til dyrkning bliver ifølge Toldstyrelsen primært fundet i pakker sendt fra Holland.

Ifølge skatteminister Jeppe Bruus (S) er stoffer i alle afskygninger med til at “smadre folks liv”.

  • @dolle
    link
    34 months ago

    Der er ingen tvivl om at der er en risiko, også ved psilocybin, hvis du er disponeret for at være bipolar eller skizofren. Men det må være op til folk selv at vurdere om det er risikoen værd, og Jeppe Bruus’ udtalelse er udtryk for en barnepigementalitet, og en meget sort/hvid opfattelse af stoffer.

    • @drkt@lemmy.dbzer0.com
      link
      fedilink
      4
      edit-2
      4 months ago

      Alkohol er dårligt for dig under alle omstændigheder men det må vi godt.

      Jeg er af den overbevisning at det er en milliard gange billigere model at hjælpe folk der falder i problemer end det er at prøve at forbyde det.

      Jeg kan bestille et par tusinde LSD tabs og få det leveret direkte til min dør, så hvad hjalp alle de penge der blev brugt på tolden (spørger jeg retorisk)?

      • @dolle
        link
        54 months ago

        Jeg er meget enig. Hvis man beder sundhedseksperter om at rangliste rusmidler efter skadelighed, så er der ingen sammenhæng mellem skadevirkninger og lovgivning. Vores lovgivning er i høj grad drevet af følelser, og en videreførsel af 60’ernes krig mod stoffer uden videre refleksion.