• @EvilCartyen
    link
    44 months ago

    Der er allerede tusindvis af frivillige hvert år, der er intet behov for tvang, men det insisterer folk som dig åbenbart på.

    Men det er jo ikke nok, som det ser ud nu. Hæren mangler allerede nu 1500 årsværk - omkring 5000 4-mdrs værnepligtige om året - og man vil opruste. Jeg er med på at du synes det er træls, men der er i hvert fald INGEN fagfolk der er enig med dig i at det er fint som det er, og det er uden at man opruster.

    Køl lige af med ‘folk som dig’-retorikken.

    Se evt.

    Fordi du selv blev tvunget dengang? De nyere generationer må ikke have det bedre end du havde det?

    Jeg synes ikke det er dårligt at aftjene værnepligt, og jeg blev ikke tvunget. Jeg var heller ikke gung-ho frivillig, men det var… fint. Lidt kedeligt til tider, men også noget jeg lærte en masse af. Jeg synes ikke det er noget man skal spare de nye generationer for, fordi jeg ikke synes det er en negativ oplevelse. Er man pacifist kan man vælge beredskabet eller blive militærnægter, det lærer man sikkert også en masse af.

    Hvis vi skal tvinge folk ind, så er der ingen grund til at begrænse det til de unge, så kan vi lige så godt bare tage alle i befolkningen, som endnu ikke er pensionister, med i lodtrækningen.

    Det vil nok have temmeligt alvorlige samfundsøkonomiske konsekvenser, det har det trods alt ikke med 18-årige. Desuden har mange jo allerede aftjent deres værnepligt.

    • @farsinuce
      link
      2
      edit-2
      4 months ago

      Jeg var frivillig og min far var millitærnægter. Det var meget forskellige tider - også set i forhold til i dag. Vi lærte begge noget værdifuldt, som vi har taget med videre i livet (selvom mit arbejde i dag ikke relaterer sig til forsvaret).

      Særligt våbenhåndtering, brand- og redning, krisehåndtering og samarbejde under pres gjorde indtryk på mig.