• @Marand
    link
    64 months ago

    Troede aldrig jeg ville se dagen, må jeg indrømme. Det har været diskuteret i så mange år. Ved ikke hvordan jeg har det med 11 måneder, synes 4 måneder er en fin periode, hvor man kan få det basale med sig men det passer stadig godt ind i et sabatår. Jeg tog ind i 4 måneder, som lige passede med at jeg skulle læse matematik op i den anden halvdel af året. Den løsning kunne jeg ikke have valgt hvis det havde varet i 11 måneder.

    • @bstixOP
      link
      English
      54 months ago

      Ja de 11 måneder vil gøre en stor forskel både i forhold til frivillige, planlægning ift. andre uddannelser, indholdet og antallet som skal besørges.

      Selve antallet stiger kun lidt, men med en næsten tredobling af tiden, så er det en stor omvæltning. Jeg kan ikke helt gennemskue om de fortsat vil lave session hvert halve år eller om det skal være årligt. Der må være en maksimal kapacitet enten på plads eller instruktører.

      En bivirkning kan også være at antallet af militærnægtere vil stige, hvilket vil betyde en fremgang for de organisationer som tilbyder dette. Det er normalt ca. 1/5 som vælger dette. Mon ikke det stiger enten pga. længden, den aktuelle udenrigspolitik eller simpelhen fordi der måske (?) er flere pacifister blandt unge kvinder.

      Omvendt så risikoen for at trække frinummer ret meget større nu, så det kan da sagtens give alle mulige andre bivirkninger. F.eks. at antallet af frivillige stiger eller sådan.

    • @EvilCartyen
      link
      54 months ago

      Jeg aftjente 9 mdr, min far var i beredskabet i 9 mdr, og min bedstefar var soldat i 24 mdr. Det er jo noget man tilpasser sig, kan man sige.

      • @Marand
        link
        34 months ago

        Yes, jeg håber bare at man kan få noget almentnyttigt ud af det for samfundet, måske noget merit til universiteterne eller andre uddannelser. Men det er måske ønsketænkning. Ét år er rimelig lang tid at tage ud af sit liv (men så er det heller ikke værrer selvfølgelig, der er jo en del lande der har 3 år).

        • @farsinuce
          link
          3
          edit-2
          4 months ago

          Det får mig til at tænke på Moderaternes udspil til “Borgerpligt”: https://moderaterne.dk/politik/borgerpligt/

          Måske noget af ideologien derfra bliver flettet sammen i værnepligten til noget almennyttigt?

          Det kan være, jeg tager fejl, men er det ikke noget nyt, at man vil kunne vælge enten at aftjene sin værnepligt i militæret eller i beredskabet (eller som militærnægter)? Jeg syntes ikke, jeg havde den mulighed for … mange år siden.

      • @DreadPotato@sopuli.xyz
        link
        fedilink
        0
        edit-2
        4 months ago

        Det er dog en unødvendig og bekostelig affære at have værnepligt. Behold sessionen og lad folk have værneret.

        Jeg forstår ikke hvorfor der er nogen som har sådan en magt-boner at de bare insisterer på at frarøve unge mennesker deres frihed, og nu vil de til at gøre det i et helt år. De ødelægger først stille og roligt de unges muligheder for uddannelse, og nu tvinger de dem i militæret, det er forskruet.