• @dybberOP
    link
    44 months ago

    Vildt nok at ATP har gearet deres investeringer. Det burde sgu ikke være tilladt når man forvalter vores alle sammens pension.

    • @President_PyrusM
      link
      54 months ago

      Det er vel resultatet af at ATP skal garantere at udbetale det indbetalte beløb. Så er man nødt til at placere en alt for stor andel i sikre (= dårligt afkast) investeringer. For at give et afkast er de nødt til at tage en meget stor risiko med resten af pengene, hvilket man kan gøre med gearede positioner.

      Det handler om, at ATP – som nævnt – skal garantere, at man får sine penge igen. Indbetaler du 100 kroner, så lover de, at du får de 100 kroner igen, når du går på pension. Andre pensionsselskaber kan nøjes med at love, at de vil gøre det så godt som muligt.

      Den her garanti betyder, at ATP er nødt til at sætte størstedelen af de penge, vi betaler ind, i meget sikre investeringer. 80 procent af ATP’s penge bliver brugt på dét. Men sikre investeringer giver ikke særlig meget afkast, og man har brug for, at pengene skal vokse, fordi inflationen hele tiden gør dem mindre værd. Så for at få vores penge til at vokse investerer ATP de sidste 20 procent af pengene ekstremt aggressivt.