• Limfjorden
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    4
    ·
    edit-2
    9 months ago

    Problemet er jo at de rige, der står for det meste af forbruget, ikke vil ændre på deres spisevaner fordi de bare betaler afgiften, mens dem der kun køber oksekød i ny og næ vil lade helt være. Så hvor meget oksekød man egentlig fjerner er vel tvivlsomt.

    • Marand
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      9 months ago

      Men hvis man har sat afgiften ordentligt så det betaler for den skade de gør på klimaet (og de penge der kommer ind fra afgiften rent faktisk bliver brugt på at fixe klimaproblemer), så er det vel ikke et problem at de rige spiser mere oksekød? Der var mange hvis’er i min sætning der, det ved jeg godt :P

      • SorteKaninMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        5
        ·
        9 months ago

        Det tror jeg du har ret i - jeg tror bare ikke afgiften er høj nok til at dække det og pengene går ikke direkte til det heller. Så jo, hvis det var sådan, men tror ikke det er sådan :P

        • Marand
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          9 months ago

          Nej, det er nok også dybt naivt af mig at tro at det kan virke sådan. I den idéelle verden var alle omkostninger perfekt regnet ind, og så tog det frie marked sig af resten. Så kunne folk forbruge som de ville, så længe de var villige til at betale den ekstra pris som fx. kød koster over vegetarisk med god samvittighed. Men det kræver at vi på magisk vis ved hvad ting koster at fixe i skala og at alle verdens lande er med på vognen, så det er nok umuligt.

    • EvilCartyen
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      9 months ago

      Tjah, lad os nu se - mon ikke også forbruget ved de mere velstående ændrer sig ved en afgift.

    • KlorofylMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      9 months ago

      Økonomisk velstand er jo et spektrum. Man er ikke enten rig eller fattig. Mon ikke der er en del som har penge nok til at købe oksekød i dag, som ville vælge det fra, hvis det blev betydeligt dyrere.