• SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    1 year ago

    Den stigende ulighed i Vesten, hvor mere og mere rigdom flyder opad mod samfundets top, betyder, at staternes magt bliver udfordret af forretningsfolk som Jeff Bezos, Warren Buffett og Elon Musk. Det er et problem for demokratiet.

    Jeg forstår bare ikke hvorfor det ikke er prioritet nummer 1 at få mere lighed i samfundet. Mere lighed betyder ikke at der ikke skal være nogen ulighed overhoved, men det er jo stukket helt af efterhånden.

    Det kan da ikke være i nogens interesse at der er så stor en ulighed? Om man så er venstre- eller højre-orienteret.

    • dybberOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      1 year ago

      Problemet er at landene konkurrerer med hinanden om at tiltrække virksomheder. Se hvor mange af de store IT virksomheder der har lagt deres europæiske kontorer i Irland pga lav skat.

      Det er derfor den nye international minimums skat på virksomheder er vigtig, selvom jeg synes 15% er for lavt sat, så hjælper det vel lidt.

      Selv med den nye minimumsskat bruger lobbyisterne konkurrence-argumentet for at se om de kan få sænket skatten: https://www.altinget.dk/erhverv/artikel/dansk-erhverv-danmark-boer-gaa-forrest-og-saenke-selskabsskatten

      Samtidig er højrefløjen jo arveafgift er urimeligt, selvom det netop er noget der kan sikre en form for lighed at man ikke bare kan arve sig til fuldkommen rigdom, men også selv skal arbejde lidt for det. SVM vil sænke den fra 15% til 10%

      • SorteKaninMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        edit-2
        1 year ago

        Problemet er at landene konkurrerer med hinanden om at tiltrække virksomheder.

        Men virksomhedsskat er vel ikke den eneste måde at mindske uligheden? På et eller andet tidspunkt bliver virksomhedens penge jo til en personindkomst, og den kan man vel godt beskatte? Men det får måske også virksomhederne til at skride.