• SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Der findes også et glemt trin udover Reduce, Reuse, Recycle som er: Repair. Det kan lade sig gøre hvis man køber tøj af rimelig kvalitet. Jeg husker lapperne på mine bukser som barn. Alle havde lapper på bukserne, både voksne og børn. Det ser man slet ikke i dag. Det er 100% et holdningsspørgsmål.

    Kan der være noget om at livet er blevet mere hektisk og folk bare ikke har tid til den slags? Altså det er klart at dengang enhver familie havde en hjemmegående husmor, der havde hun jo tid til den slags. Men i dag arbejder alle ~40 timer om ugen. Jeg har personligt i hvert fald ikke tid til at gå og reparere i ting som de går i stykker, der er simpelthen for meget.

    Jeg tror det med at vi er gået fra 1 forældre der arbejder 40 timer og 1 der arbejder 0 (jobmæssigt altså) til 2 forældre der arbejder 40 har gjort en masse skidt mod vores samfund. Folk har jo ikke tid til noget mere. Vi burde have gået over til 2 forældre der begge arbejder 20 timer.

    • bstix
      link
      fedilink
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Ja jeg er helt enig i at arbejdstiden er for høj, men hvis man tænker at tid=penge, og forudsat at man overhovedet kan finde tiden, så kan det godt svare sig. Det tager mig ca. 10 minutter at sy en knap i en skjorte til kr.400, og jeg tjener ikke kr.2400 i timen.

      Det kan derimod ikke svare sig at bruge 30 minutter på at sy kraven i en t-shirt til kr.100, medmindre man synes det er hyggeligt at gøre mens man ser tv eller at det er en særlig god t-shirt. Mange ting kan slet ikke repareres.

      Tøj er for billigt, og det tyder nok på nogle andre problemstillinger udover miljøet.

      • leds
        link
        fedilink
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        Hvis tid=penge hvorfor bruge så bruge tid på Lemmy? At bruge 10 minutter på at reparere et stuk tøj er meget mere tilfredsstillende ( og først 3 timer på at få symaskiner til at virke igen)