Som nogen måske har bemærket, så er DR startet på at forsinke (Genstart) eller slet og ret fjerne podcasts (Djævelen i Detaljen) fra deres RSS feeds og dermed lukker muligheden for at benytte tredjeparts apps.

Jeg blev meget sur og skrev til DR. Her er deres, efter min mening, ulogiske svar.

22 . Nov 2023 13:21 Hej xx Det gør vi, fordi det er de store formater, der virkelig gør en forskel, når det handler om at booste lytningen til alt det andet public service-indhold, der ligger i DR LYD. Vi er helt klar over, at ’Genstart’ har en særlig status blandt mange lyttere. Men vi gør det, fordi det er nødvendigt, for at vi også på længere sigt fortsat kan tilbyde et samlet, frit og tilgængeligt lydtilbud til alle danskere, som er uafhængigt af techgiganterne. Vi mener, at det vi gør nu er rettidig omhu, fordi vi ikke ved, hvordan techgiganterne vil udvikle sig. Se bare på X. Derfor duer det ikke, at vi som i dag er afhængig af at udkomme på de kommercielle podcastplatforme.

Hvad tænker I andre om denne beslutning? Jeg mener at det er helt hul i hovedet. Det har indtil videre ikke været et problem og som betaler af licens føler jeg mig pisset på. Jeg gider ikke til at benytte flere apps for at få mine podcasts, som reelt er betalt af os “danskere”. Argumentationen i DRs svar hænger slet ikke sammen. Hvad i alverden har techgiganterne at gøre med at jeg kan bruge lige præcis den podcast app jeg lyster? De kan da sagtens tilbyde indhold gennem RSS uden at techgiganterne er involveret? Og at jeg igennem DR lyd skal introduceres til flere podcasts bare fordi… Hvad? Har de ikke allerede en radio til det? Jeg har aldrig brugt deres skod app og stadigvæk lytter jeg til seks forskellige podcasts fra DR.

  • @dolle
    link
    15
    edit-2
    7 months ago

    Jeg er rasende. Jeg bruger EN app til at høre podcasts, hvor jeg sorterer dem og har playlister. Når andre af mine podcasts er rykket til feks Spotify eller Stitcher, så er jeg stoppet med at høre dem, for INGEN gider at bøvle med tre forskellige apps.

    Det her er ikke public service, det er en ledelse der ikke fatter en skid. Jeg har længe følt at DRs ledelse er infiltreret af folk hvis egentlige agenda er at få nedlagt DR ved langsomt at gøre det overflødigt. Det her er endnu et eksempel der synes at bekræfte min bekymring.

    Edit: jeg tror at jeg vil gøre det til et projekt at forsøge at rippe udsendelserne fra deres app og publicere dem på en RSS hosting platform. Nogen der har erfaring med det?

    edit 2: Det ser ud til at være relativt nemt. Man kan eksempelvis hente DR’s interne JSON-beskrivelse af Genstart med

    curl 'https://api.dr.dk/radio/v2/series/urn:dr:radio:series:5fa25ef8330eac2f135b62d6/episodes/groups/2022-01-01' --compressed -H 'User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:109.0) Gecko/20100101 Firefox/119.0' -H 'Accept: application/json' -H 'x-apikey: 6Wkh8s98Afx1ZAaTT4FuWODTmvWGDPpR'
    

    mp3-filerne i resultatet ser ud til at kunne tilgås uden nogle specielle headers, så egentlig kan man bare skrive en oversætter fra dette format til RSS og eksponere det for en RSS-læser. Så man behøver ikke engang at hoste selve indholdet, kun metadata.

    Der er også et API til at søge som man kan bruge til at scrape alle podcasts:

    curl 'https://api.dr.dk/radio/v2/search/series?q=a&categories=&channels=&offset=0' --compressed -H 'User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:109.0) Gecko/20100101 Firefox/119.0' -H 'Accept: application/json' -H 'Accept-Encoding: gzip, deflate, br' -H 'Referer: https://www.dr.dk/' -H 'x-apikey: 6Wkh8s98Afx1ZAaTT4FuWODTmvWGDPpR'
    

    Det bliver ikke lige nu at jeg gør det, men håber at få tid snart.

    • @deczzz@lemmy.dbzer0.comOP
      link
      fedilink
      77 months ago

      Underviser i programmering. Tror jeg vil give en af mine über hacker studerende den som skole opgave 😎 har knap tid selv.

      Ellers lad høre hvad du finder ud af. Softwaren til at rippe/dl filerne er let nok men at lave en scraper til alle deres podcasts og opsætte en host… Kræver i hvertfald at man afsætter et par weekender.

      • @dolle
        link
        57 months ago

        Det lyder som en ret sjov opgave! Se min seneste edit, jeg tror at det er relativt nemt, og en meget god opgave for en studerende. Man kan komme rimeligt langt med et Python script, og det kan testes ved bare at smide RSS-filen op på en webserver og pege en podcast-app imod den.

        • @deczzz@lemmy.dbzer0.comOP
          link
          fedilink
          57 months ago

          Fedt! Jeg tjekker op på det over weekenden. Laver en opfølgningspost når der sker lidt mere. Ellers pm hvis du tilfældigvis skulle være gået i gang selv 🙂

              • @dolle
                link
                26 months ago

                Satans! Det kunne tyde på, at det nu kræver login. Jeg ser på det.

                • @letraset
                  link
                  dansk
                  16 months ago

                  Fedt, tak!

                  Enten kræver de nu login, eller de har roteret deres API nøgle, tænker jeg.

                  • @dolle
                    link
                    2
                    edit-2
                    6 months ago

                    Ja, problemet er bare, at API-nøglen ikke skal bruges til at hente selve strømmen, kun metadata.

                    Jeg kunne godt selv streame det seneste afsnit af genstart, så det er lidt sært! Ved du om den app du bruger henter strømmen direkte, eller om der måske er en server som den bliver cachet på? For hvis den server står udenfor DK kan det være derfor (eller hvis du selv er i udlandet og/eller bruger VPN). DR kræver vist login hvis man streamer fra udlandet fra årsskiftet.

                    Edit: jeg har lige bekræftet at det også virker hvis jeg downloader AntennaPod (den ser forresten god ud, måske vil jeg bruge den!). Mit bedste gæt er, at du på en eller anden måde tilgår strømmen fra en lokation som kræver login. Når jeg lige kommer på en PC kan jeg prøve at reproducere det ved at cURL’e en strøm fra min VPS i udlandet og se om det kan være det.

          • @dolle
            link
            47 months ago

            Jeg prøver måske at bikse en prototype sammen der i begyndelsen bare kan lave et up-to-date feed for Genstart. Men om jeg når det i weekenden ved jeg ikke, så er spændt på at høre hvor langt du når :)

    • @FIST_FILLET@lemmy.ml
      link
      fedilink
      57 months ago

      om projekt: jeg ved ikke om det er nogen hjælp, men jeg har jævnligt succes med at hente DRTV episoder med yt-dlp. derfor håber jeg på at det også er ret ligetil at rippe content fra DR Lyd

    • Meldrik
      link
      fedilink
      47 months ago

      Det kan sikkert godt lade sig gøre. Jeg ved ikke om deres findes noget “podcast software” på Fødiverset, men der er f.eks. Funkwhale til musik.

    • @letraset
      link
      dansk
      37 months ago

      Jeg er vild med det her projekt. API-nøglen, hvordan fik du den?

      • @dolle
        link
        47 months ago

        Den er offentlig, åbnede bare developer tools i Firefox og kiggede på forespørgslerne. Jeg ved ikke om den roterer ofte, hvis den gør det skal den jævnligt scrapes fra DR’s side, men det burde være ret nemt.