• @SorteKaninMA
    link
    3
    edit-2
    8 months ago

    En søgning ledte mig til Lægemiddelstyrelsens side for meddelelser om medicinforsyninger og der er godt nok en overraskende mængde af lægemidler med forsyningsproblemer (over 400). Jeg ved ikke om det er unormalt højt.

    Jeg søgte så efter forskelligt ADHD medicin og fandt “Concerta” som ifølge siden har forsyningsproblemer pga. “Øget salg/efterspørgsel”.

    Det er så ikke til at sige om det er det lægemiddel der snakkes om i artiklen da de ikke nævner nogen specifikke lægemidler (medmindre jeg har misset det).

    Anden relateret artikel: https://www.dr.dk/nyheder/regionale/sjaelland/medicinmangel-presser-patienter-og-laeger-helt-uholdbart

    Fandt også lige denne side der viser medicin der er på restordre: https://www.restordre.dk/

    • @dolleOP
      link
      28 months ago

      Tak til @SorteKanin og @bstix for at grave mere information frem. Det er meget interessant, men som du også siger, så er det svært at vurdere om det er et meget højere antal lægemidler end det plejer at være. En del af dem på restordre.dk ser heldigvis også ud til at være produkter der kan substitueres med andre med lidt lavere styrke per dosis.

      Den anden artikel indikerer at det er et problem med øget efterspørgsel kombineret med en forsyningskæde med ret få producenter af indholdsstoffer. Det kommer jo nok til at tage noget tid at efterkomme hvis der ganske enkelt ikke er flere fabrikker der producerer indholdsstofferne, og deres kapacitet ikke kan forøges med kort varsel.