• @President_PyrusM
    link
    49 months ago

    Når det kommer til at udbyde et lån (som dette i princippet er), så vil en rente på 0% faktisk betyde at man mister reelle penge. Nominelt får man selvfølgelig alle pengene igen, men de er undervejs blevet ædt op af inflation, så pengene man får igen er blevet mindre værd.

    Det sagt, så er 8% bestemt voldsomt højt. Det ville nok være mere rimeligt med en rentemodel, som ligner den på SU-lånet, hvor renten er 1% plus diskontoen, som (så vidt jeg ved) fastsættes af Nationalbanken ud fra inflationen.

    • @DreadPotato@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      2
      edit-2
      9 months ago

      Tjah, med 0% rente er tilbagebetalingstiden også kortere, så inflationen betyder mindre ifht. værdien. Jeg ser mest efterslæbet af sagsomkostninger som en del af straffen, hvilket også er grunden til jeg syntes det skal være realistisk at komme af med den.

      Hvis man ikke ville “tabe” på kriminelle og deres straf, skulle de jo også betale hvad deres ophold i fængsel har kostet.

      • @President_PyrusM
        link
        29 months ago

        Jeg er også helt enig - se mine andre kommentarer i tråden. Det var mere for at påpege at det teknisk set ikke er gratis at give et lån med 0% rente.