• @President_PyrusM
    link
    3
    edit-2
    9 months ago

    Nu kan jeg ikke læse hele artiklen pga. betalingsmur, men hvis jeg forstår det rigtigt så kom fremlagde konservative faktisk et forslag til hvordan man kan løse dette i går:

    - Hvis du har fast arbejde, uddannelse eller styr på din boligsituation og i øvrigt møder de kriterier, du blev løsladt med, så er vi villige til at stryge den gæld, siger retsordfører Mai Mercado (K) i ‘Go’ aften Live’.

    De konservative stiller derudover en række krav til, at den tidligere dømte også har afdraget på sin gæld og har gjort en aktiv indsats for at komme i uddannelse eller job.

    - Jeg synes, at vi skal lave en samfundskontrakt, for det er i erkendelse af, at størstedelen af gælden ikke bliver betalt i dag og aldrig kommer ind i statskassen, siger Mai Mercardo.

    https://nyheder.tv2.dk/samfund/2023-09-27-konservative-vil-slette-tidligere-doemtes-gaeld-et-overgreb-mod-ofrene-lyder-kritikken

    Nu er jeg ganske vidst medlem af partiet, men jeg synes egentlig at det virker som et fornuftigt forslag, da det giver et incitament til at holde sig ude af kriminalitet, komme i job/uddannelse og forsøge at betale gælden af. Jeg synes det er rigtig fint hvis man prøver at holde strafperioden så vidt muligt til den periode man er fængslet og ikke længere. Ellers risikerer vi i høj grad ny kriminalitet.

    EDIT: Jeg kom lige i tanke om, at vi også kigger på at sænke renten på gælden. Det fremgår vidst ikke af forslaget i sin nuværende form, men i opslaget på vores interne gruppe mener jeg at Mai Mercardo skrev, at hun mener den er for høj lige nu.

    • @vandlaasOP
      link
      39 months ago

      Det lyder helt fornuftigt, hvis man på den måde kan rehabilitere mennesker, så de kan få et fornuftigt liv uden kriminalitet.