• @SorteKaninMA
    link
    39 months ago

    Er det fordi gælden bliver ved med at vokse pga. renter? Jeg synes egentlig det er problematisk hvis folk bliver straffet med gæld som de aldrig kan komme ud af. Det er jo lidt som en livstidsstraf og det mener jeg nok ikke man skal bruge (jeg tror ikke det er godt for rehabilitering). Men klart at han skal straffes for det han har gjort.

    • @vandlaasOP
      link
      39 months ago

      Er det fordi gælden bliver ved med at vokse pga. renter?

      Sådan forstår jeg det. Det er også en svimlende høj rente på 8 %. Det gør det svært at betale den af, men omvendt virker han ikke videre konstruktiv omkring det at få et job og så komme i gang med at betale gælden, hvis man skal tro dialogen på X/Twitter.

      • @SorteKaninMA
        link
        19 months ago

        Men er det ikke også forståeligt hvis gælden virker håbløs at komme af med alligevel? Det er da også en hel sindssyg rente. Altså hvis pointen er at rehabilitere folk og få dem tilbage til net-positiv for samfundet, så er det da ikke måden at gøre det på.

        • @vandlaasOP
          link
          29 months ago

          Altså hvis pointen er at rehabilitere folk og få dem tilbage til net-positiv for samfundet, så er det da ikke måden at gøre det på.

          Det kan vi hurtigt blive enig om. Som jeg forstår det, er pengene dels offergodtgørelse og regning til advokatbistand, hvor han valgte at anke første dom. Vi kan så også diskutere om der er reel fri adgang til domstolene, hvis man ikke har råd til at anke sig sag, fordi man bliver forgældet i evighed. Jo mere jeg læser om sagen, jo mere komplekst bliver spørgsmålet.