• @Grippler
    link
    1
    edit-2
    10 months ago

    Jeg kender ikke kvaliteten af offentlig transport i jylland, men en god times tid i transport er absolut noget man sagtens kan, specielt hvis man ikke har børn. Jeg brugte offentlig transport på Sjælland til/fra job som var 85km væk, det tog 1:30 hver vej i alt, det fungerede fint i flere år.

    • @drkt
      link
      5
      edit-2
      5 months ago

      deleted by creator

      • @Grippler
        link
        010 months ago

        Nej det er også meget, og også mere end man kan forvente af folk. Men en times transport hver vej mener jeg absolut man kan forvente af folk. Hvis man ikke vil det så anser jeg det som ufleksibelt og så er det i højere grad selvforskyldt hvis man ikke kan få det til at hænge sammen.

        • @SorteKaninMA
          link
          210 months ago

          Jeg er overvejende enig, men kun fordi samfundet er lavet på den måde lige nu at alt andet er urealistisk. Men jeg synes egentlig det er dumt. Vi burde konstruere samfundet sådan at folk bor tæt på deres arbejde. Jeg ved sgu ikke lige hvordan dog.

          • @vandlaas
            link
            210 months ago

            Hjemmearbejde, hvis man kan. Fungerer perfekt i min stilling. Faktisk endnu bedre hjemme end på kontoret. Mine nærmeste kollegaer og jeg arbejder genialt over teams, hvor vi kan jonglere Excel-ark uden at skulle i et mødelokale og så er der arbejdsro i mellemtiden.

            Det er naturligvis rart at se kollegaerne og jeg kører på kontoret 3 dage om ugen, hvis der ikke skal skrives rapporter.

            Har 50 minutter hver vej.

            (Er klar over at hjemmearbejde ikke fungerer for alle)

          • @Grippler
            link
            1
            edit-2
            10 months ago

            Man kunne tvinge nogle firmaer ud i landet så de ikke kan/må have domicil i storbyerne. Så ville folk naturligt også følge med ud i landet når de får bedre muligheder for job med kort transport andre steder end storbyer. Men stor spredning af job medfører nogle andre problemer. Man bliver mindre mobil fordi der er større risiko for, at man er nødt til at flytte hvis man vil skifte job (og bevare kort transport).

            Jeg tænker dog ikke at tvang er vejen frem…

            • @Marand
              link
              210 months ago

              Med sådan nogen ting er guleroden (subsidier) nok en bedre vej frem end pinden.

            • @President_PyrusM
              link
              110 months ago

              Det lyder ret ekstremt at tvinge virksomheder til at flytte ud af storbyerne. Det lyder mest af alt noget som man ville have gjort i Soviet, og ikke i et frit marked.

              • @Grippler
                link
                410 months ago

                Det er også helt vildt ekstremt, og som jeg selv skriver lige bagefter tror jeg heller ikke på det er en god løsning.