• @letraset
    link
    211 months ago

    Der er skam downvotes på Lemmy (;

    De er ikke myndige endnu og den her forvridning der er ved at ske, hvor 9-10 årige anses som små individer som har fulde rettigheder på lige fod som voksne er med til at skabe den her prinsesse/prinse kultur hvor børnene har ret til alt og pligt til intet.

    Jeg tror udfordringen er, at når først man har lagt noget på nettet, så kontrollerer man det ikke længere, og det kan stort set ikke fjernes igen. I tilfældene med influenter, vil de billeder de har lagt op eksistere for evighed som kopier et eller andet sted, og vil til enhver tid kunne dukke op igen, og blive brugt i en anden kontekst, end dem de blev lavet i. Og det er fuldstændig udenfor børnenes og forældrenes kontrol. Så lige i det her tilfælde træffer man, som den der ligger billederne ud offentligt, en voksen beslutning, på vegne af et barn, der ikke selv er i stand til at bedømme de mulige konsekvenser af handlingen.

    Man kan som 9-10 årig ikke forestille sig hvordan billeder der bliver taget i dag, kan bruges om 10-15 år, når deres liv ser helt anderledes ud. Det er at bede et barn tage nogle ret voksne briller på, som jeg ikke tror børnene er i stand til at se ud af, og træffe et valg. Og hvis forældrene spørger om lov, vil de i de fleste tilfælde sikkert sige ja, for det er jo deres forældre der tager billederne, så hvad kan der være galt i det. Jeg bebrejder sådan set heller ikke forældrene, for jeg tror faktisk ikke, at mange af dem overvejer de vidtrækkende konsekvenser det potentielt kan have senere i deres børns liv.