• EvilCartyen
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    edit-2
    9 hours ago

    På Mastodon følger jeg en plantegenetiker, ifølge hende går udviklingen mod at så med blandinger af såsæd med forskellige egenskaber ift. tørkeresistens, vandtolerance, spiretemperatur, osv.

    Så sikrer man sig, at selvom forholdende på en mark kan skifte utroligt meget fra år til år, så er der altid nogle frø der spirer og noget at høste. I første omgang udrulles det nok til dyrefoder, men tænker at med den rigtige blanding kan man også bruge det til fødevareafgrøder målrettet mennesker.

    • KlorofylMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      2 hours ago

      På Mastodon følger jeg en plantegenetiker

      Har du noget i mod at dele et link ;)

    • bstix
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      edit-2
      8 hours ago

      Det er interessant.

      Jeg så noget af det samme i en nyhed on køkkenhaver om metoden no-dig gardening . Ideerne må vel også kunne omsættes til større landbrug.

      • EvilCartyen
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        ·
        8 hours ago

        Ja, også fordi forholdene på den enkelte mark jo også varierer meget. Nogle steder er våde, andre er tørre. Jeg tænker kun det er et spørgsmål om tid inden det slår igennem, og jeg ved at man arbejder målrettet med at opdyrke mere modstandsdygtige hvedesorter - ofte baseret på ældre sorter - i stedet for snævert at kigge på udbytte under idéelle forhold som man nok har haft en tendens til tidligere.

        Samme plantegenetiker sår og planter alt muligt forskelligt i haven hvert år, for - så er der altid noget der trives. Samme princip.