Så er det endelig fredag! Dette er tråden, hvor der kan snakkes om alt og intet.

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver fredag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God weekend!

  • juul864
    link
    fedilink
    arrow-up
    11
    ·
    2 days ago

    Jeg har alt for meget rabarber. Har I nogle gode opskrifter I vil dele - både til hverdag og til dessert?

    • Urt
      link
      fedilink
      arrow-up
      6
      ·
      edit-2
      1 day ago

      Jeg skære overskydende rabarber i stykker og smækker dem i køleskabet m. Uanede mængder sukker - på nogle timer er der verdens bedste sirup som kan bruges på både morgenmad og desserter. Den holder en uendelighed og jeg fylder bare på i løbet af sæsonen når der er overskud.

      • hbm
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        1 day ago

        Fermentering er sagen! Jeg har lavet kimchi (det lugter skidegodt mens det fermenterer og du kan reducere salten i forhold til butikskøbt) og chili sovs. Folkene bag Noma udgav en tyk bog om fermentering.

        (Har aldrig prøvet rabarber, tak for tipset)

      • Tralle
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        1 day ago

        Det tror jeg da egentlig også vi skal prøve det der.

      • juul864
        link
        fedilink
        arrow-up
        5
        ·
        1 day ago

        Uh, og der er vist noget om at fermenteret mad er særligt sundt. Købt!

      • juul864
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        ·
        1 day ago

        Ja, mit rollespilshold skal i hvert fald ikke gå kagefri i morgen!

    • bobslaede
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      2 days ago

      Crumble! Altid!
      Du kan også lave en chutney, eller en alm marmelade.

    • Tralle
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      edit-2
      2 days ago

      Blomsterberg plejer at have styr på sit lort når det handler om desserter.

      Jeg havde testet hendes rabarberopskrifter fra en kant🙂

      Jeg elsker rabarber, men det ender somregel med at blive til trifli, syltetøj (med dejligt meget vanilje) eller kompot til aftensmaden

      Noget af det bedste is jeg kan huske at have fået var med rabarber.

      • juul864
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        1 day ago

        Super, jeg kigger Blomsterbergs opskrifter igennem, tak :)