Hmm altså måske - jeg er ikke økonom så det ved jeg ikke noget om. Har du en kilde på den effekt? Men uanset hvad kan enkelte varer da godt stige i pris uden at andre ting stiger i pris.
Du svarede ikke på mit andet spørgsmål - hvis ikke man bruger prisstigninger, hvordan skal man så få folk til at ændre vaner?
Det kommer an på hvad målet er. Er det klima, kunne man jo starte med at gøre det mere økonomisk forsvarligt at få slagtet kvæg i Danmark frem for at transportere det til Tyskland og tilbage igen, for så derefter at transportere kød ud i butikker osv. Det er en del lastbiler sparet lige der.
Og vis det er folksundhed vi taler, burde vi snart have diskuteret emnet nok gange til at jeg blot vil opsummere min holdning er at folk godt må have lidt råderet over deres eget liv. Og at jeg er komplet ufortående overfor mentaliteten at påtvinge ens personlige livsstil på folk man ikke engang kender.
Det er en forsvindende lille del af den samlede co2 mængde der udledes i produktionen af oksekød, der forsages af transport. Langt det meste udledes på gården, hvor koen bor.
Min pointe er blot at der er andre tiltag man kunne starte med før man blindt springer på at hæve priser til højre og venstre, afhængigt af hvad man gerne vil opnå.
Men at sænke forbruget ville jo hjælpe på alle punkter: færre køer, mindre slagtning, mindre transport. Selvfølgelig er der andre ting man kan gøre, men at sænke forbruget vha. prisstigninger er meget effektivt.
@Faydaikin Ja, eksempelvis at nedlægge græsningsarealer og marker til foder og plante skov i stedet. Hvis man gør det vil, prisen på oksekød nok stige, fordi udbuddet bliver mindre.
Hmm altså måske - jeg er ikke økonom så det ved jeg ikke noget om. Har du en kilde på den effekt? Men uanset hvad kan enkelte varer da godt stige i pris uden at andre ting stiger i pris.
Du svarede ikke på mit andet spørgsmål - hvis ikke man bruger prisstigninger, hvordan skal man så få folk til at ændre vaner?
Det kommer an på hvad målet er. Er det klima, kunne man jo starte med at gøre det mere økonomisk forsvarligt at få slagtet kvæg i Danmark frem for at transportere det til Tyskland og tilbage igen, for så derefter at transportere kød ud i butikker osv. Det er en del lastbiler sparet lige der.
Og vis det er folksundhed vi taler, burde vi snart have diskuteret emnet nok gange til at jeg blot vil opsummere min holdning er at folk godt må have lidt råderet over deres eget liv. Og at jeg er komplet ufortående overfor mentaliteten at påtvinge ens personlige livsstil på folk man ikke engang kender.
@Faydaikin @SorteKanin
Det er en forsvindende lille del af den samlede co2 mængde der udledes i produktionen af oksekød, der forsages af transport. Langt det meste udledes på gården, hvor koen bor.
https://ourworldindata.org/food-choice-vs-eating-local
Absolut.
Min pointe er blot at der er andre tiltag man kunne starte med før man blindt springer på at hæve priser til højre og venstre, afhængigt af hvad man gerne vil opnå.
Men at sænke forbruget ville jo hjælpe på alle punkter: færre køer, mindre slagtning, mindre transport. Selvfølgelig er der andre ting man kan gøre, men at sænke forbruget vha. prisstigninger er meget effektivt.
“Effektivt” er et ord man bruge, ja.
Men når vi taler om at bruge det at være ringere økonominsk stillet til at ændre personlige vaner og livsstil, kunne man også bruge ord som “Gement”.
@Faydaikin Ja, eksempelvis at nedlægge græsningsarealer og marker til foder og plante skov i stedet. Hvis man gør det vil, prisen på oksekød nok stige, fordi udbuddet bliver mindre.
I det tilfælde ville jeg nok være mere forstående da det ikke bare er extra skat der bliver pålagt fra staten og så kan resten køre som det plejer.