Når jeg køber pizza fra en restaurant har jeg ikke noget imod meget fyld, gerne meget kød. Men når jeg selv laver pizza foretrækker jeg det lidt mere minimalistisk, altså margherita eller bare nogle få skiver pepperoni/salami spredt hist og her. Når jeg selv laver pizza handler det jo i stor grad om at kunne smage sovsen, osten og især bunden da jeg har arbejdet hårdt for den :P. Det er mindre vigtigt når jeg køber pizza. Generelt set synes jeg også hjemmelavet pizza er bedre med mindre fyld; den bliver ikke så tynget af fyldet og mere fyld giver mere væske hvilket gør bunden blød og våd i stedet for sprød.
Men jeg har også noget familie der kommer forbi og de vil gerne have kebab, salat og creme fraiche dressing og ananas og champignoner - ingen af delene har jeg nogensinde været glade for men det skal jo heldigvis kun på deres stykker 😅
Har du prøvet at lave pizza bianco? Altså hvid pizza. Det er også utroligt lækkert. Min klare favorit er kartoffelpizza, hvor fyldet består af mascarpone (i stedet tomatsovs), skinke, kartofler i meget tynde skiver (gerne på mandolinjern), frisk mozzarella og så toppet med rosmarin, olivenolie, salt og peber. Det er simpelthen så lækkert, at når jeg en sjælden gang i mellem laver hjemmelavet pizza, så er det stort set udelukkende kartoffelpizza.
Jeg har ikke selv prøvete at lave det men jeg har prøvet at spise kartoffelpizza før. Personligt savner jeg virkelig tomatsmagen når jeg spiser sådan en pizza så det er nok bare ikke lige mig 😅
Lækkert! Hvad skal de pyntes med?
Vi laver en hjemmelavet 5 retters menu. Nogle små ting dog, teenager-venligt.
Når jeg køber pizza fra en restaurant har jeg ikke noget imod meget fyld, gerne meget kød. Men når jeg selv laver pizza foretrækker jeg det lidt mere minimalistisk, altså margherita eller bare nogle få skiver pepperoni/salami spredt hist og her. Når jeg selv laver pizza handler det jo i stor grad om at kunne smage sovsen, osten og især bunden da jeg har arbejdet hårdt for den :P. Det er mindre vigtigt når jeg køber pizza. Generelt set synes jeg også hjemmelavet pizza er bedre med mindre fyld; den bliver ikke så tynget af fyldet og mere fyld giver mere væske hvilket gør bunden blød og våd i stedet for sprød.
Men jeg har også noget familie der kommer forbi og de vil gerne have kebab, salat og creme fraiche dressing og ananas og champignoner - ingen af delene har jeg nogensinde været glade for men det skal jo heldigvis kun på deres stykker 😅
Har du prøvet at lave pizza bianco? Altså hvid pizza. Det er også utroligt lækkert. Min klare favorit er kartoffelpizza, hvor fyldet består af mascarpone (i stedet tomatsovs), skinke, kartofler i meget tynde skiver (gerne på mandolinjern), frisk mozzarella og så toppet med rosmarin, olivenolie, salt og peber. Det er simpelthen så lækkert, at når jeg en sjælden gang i mellem laver hjemmelavet pizza, så er det stort set udelukkende kartoffelpizza.
Min ynglings bianco er gederulle-ost, rosenmarin, kartoffel, olivenolie og lidt pepper. Så bliver det bare ikke meget mere lækkert.
Jeg har ikke selv prøvete at lave det men jeg har prøvet at spise kartoffelpizza før. Personligt savner jeg virkelig tomatsmagen når jeg spiser sådan en pizza så det er nok bare ikke lige mig 😅
Er helt enig med dine pizzabetragtninger. Synes generelt 3 til 4 toppings er ideelt.
Og egentlig gælder det samme på de gode pizzariaer. Dem er der dog alt for få af.