• @ragusa
    link
    21 year ago

    Hvis man ikke har et svar kan man f.eks. finansiere noget forskning. Men folk kan jo gerne ville have anbefalinger, selvom de ikke kan få dem. Jeg synes, det giver god mening, at være interesseret i at blive klogere på området. At Sundhedsstyrelsen så ikke kan komme med et svar, det er jo en anden sag.

    • @bstix
      link
      31 year ago

      Ja, det skal da undersøges inden de melder noget ud, men jeg tænker bare tilbage på alle de andre anbefalinger som vi har fået igennem tiden, som sidenhen har vist sig at være helt ude i hampen. Madpyramiden, skolemælk, flourskylning, antal genstande under graviditet, osv.

      Der er sådan en falsk tryghed i at overlade beslutningerne til myndighedernes anbefalinger, især hvis ikke myndighederne rigtigt har sagligt belæg for det. Hvis der var en klar rigtig og forkert information omkring det her, så skulle man nok kunne udbrede den viden, uden at man behøver at skære fem korte sætninger ud i sten som den endegyldige sandhed som så gælder alt og alle.

      Hvis frygten er at “de unge” får for lidt motion, så skulle man måske anbefale motion. Hvis frygten er at de bliver socialt afstumpede, så skulle man måske anbefale socialt samvær.

      Jeg ser ingen grund til at lave heksejagt på skærme fordi man mistænker det for at være årsagen til den manglende motion eller socialisering.

      Tværtimod er der mange sociale aspekter i det, hvor man risikerer at stigmatisere de unge hvis man afskærer dem fra at deltage i det.

      Altså de må hjertens gerne undersøge det og melde ud, men jeg tror simpelthen ikke at “skærmtid” er årsag til hverken det ene eller andet. Man er nødt til at grave dybere end bare at smide et timeantal på bordet.