Artiklen beskriver problemerne med Danmarks nye ejendomsvurderingssystem, som har skabt kaos i mange kommuner. Systemet, der blev taget i brug trods mangler, har ført til skæve ejendomsvurderinger, som har påvirket kommunernes økonomi negativt. Mange kommuner har mistet store indtægter fra grundskyld og står nu over for nedskæringer i velfærden, selvom regeringen havde lovet, at de ikke ville tabe penge. Borgmestrene er frustrerede over, at systemets fejl har tvunget dem til at skære i budgetterne og hæve skatterne, hvilket har ført til mistillid blandt borgerne. Regeringen har efterfølgende forsøgt at afbøde skaderne med ekstra midler, men usikkerheden og de økonomiske tab fortsætter.

  • KlorofylMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    10 days ago

    (konsulenter, vanvittige krav, mangel på kompetente medarbejdere, og meget andet sikkert).

    Mon der sidder nogle udviklere og ansatte i VS med moralsk stress :/

    Helt konkret på min ejendom mente systemet at en hektar skulle være over 350.000 kr værd. Realistisk på det tidspunkt ville være maks 170.000 kr, men formentlig lavere i et salg. Hvordan vurderingssystemet kan skyde så meget ved siden af er en gåde. Der burde være indbygget en sikring der opfanger sindsyge vurderinger og sender dem til kontrol af et menneske.

    • SorteKaninMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      10 days ago

      sender dem til kontrol af et menneske

      Men så kunne man jo nærmest bare gå tilbage til det gamle system med menneskelige vurderinger i stedet for brug af et system med en formel der prøver at gætte sig til en værdi som den slet ikke har nok information til eller er klog nok til at give et godt bud på.

      • KlorofylMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        10 days ago

        Tror faktisk den vurderer ret realistisk i de fleste tilfælde. Det lader til at systemet rammer ret godt med de fleste almindelige villahuse og lejligheder. Der har så været nogle helt sindsyge vurderinger hvor en adressen pludselig blev vurderet til mere end en milliard osv, som så skal rettes. At VS ikke kan finde ud af eller har modvilje mod at rette disse er super inkompetent og meget kritisabelt. Der var også sagerne hvor skat ville have at rækkehusejere der var blevet opkrævet skat for hele rækken af huse, selv skulle opkræve skat hos deres naboer så de kunne betale hos skat. Omg.