Artiklen handler om, at forskere fra Københavns Universitet har anvendt kunstig intelligens til at afkode grises sprog ved at analysere deres grynt og hvin. De har identificeret 19 forskellige lyde, som grise bruger til at udtrykke følelser som glæde, frygt, frustration og stress. Forskningen viste, at grise i konventionelle stalde oftere udtrykker stress og smerte sammenlignet med grise, der lever udendørs. Dette bekymrer Dyrenes Beskyttelse, som opfordrer til handling. En enkelt konventionel gård viste dog, at grise kan være lige så tilfredse som udendørs, hvis landmanden taler med dem.

  • jjffnn
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    12 days ago

    Jeg tænker vi alle inderst inde godt ved at dyr synes det er federe at være frie, men jeg er altså ikke helt solgt på forskningen.
    Jeg har kun sniffet til machine learning på et enkelt lille projekt, og der kunne den ikke altid kende forskel på et menneske og et kamera stativ.
    ChatGPT snakker tit ud af røven, og google siger man skal putte lim på pizza.
    Så jeg har lidt svært ved bare at stole på at de nu forstår grise, og definitivt kan sige hvad de føler, fordi ML er noget ustabilt skrald i min erfaring og optik.

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      12 days ago

      Hehe jeg tænker det er form for subtil kritik af vores selfie-kultur: er mennesket ikke bare et sofistikeret kamerastativ nu til dags?!

      • jjffnn
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        11 days ago

        Det er en genial fortolkning. 😂
        “AI kritiserer mennesker”
        Den havde også bøvl med skygger af mennesker på et whiteboard, og en tape stickman på jorden.