Artiklen handler om, at forskere fra Københavns Universitet har anvendt kunstig intelligens til at afkode grises sprog ved at analysere deres grynt og hvin. De har identificeret 19 forskellige lyde, som grise bruger til at udtrykke følelser som glæde, frygt, frustration og stress. Forskningen viste, at grise i konventionelle stalde oftere udtrykker stress og smerte sammenlignet med grise, der lever udendørs. Dette bekymrer Dyrenes Beskyttelse, som opfordrer til handling. En enkelt konventionel gård viste dog, at grise kan være lige så tilfredse som udendørs, hvis landmanden taler med dem.

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    7
    ·
    15 days ago

    man blev nødt forstå at økonomien i sidste ende var vigtigere

    Altså… Han er vel bare ærlig? For sådan er det jo lige nu. Jeg mener bare, du behøver da ikke at bruge kunstig intelligens til at dekode grisegrynt for at vide at grise behandles dårligt og har det skidt i konventionelle landbrug? Vi behandler dem ikke dårligt fordi vi ikke forstår deres sprog og derfor tror de har det fint (så er man i hvert fald meget naiv). Vi gør det fordi vi er ligeglade (sådan, kollektivt set).

    Jeg siger ikke det er godt, siger bare det er sådan lige nu.

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      7
      ·
      15 days ago

      Han var ganske givet ærlig, men det er noget skidt, når de samme mennesker påstår at dyrene ikke lider overlast. Og det kan godt tænkes at det konventionelle landbrug er ganske naivt, men de vil påstå, at de ikke behandler deres dyr dårligt. Det mener de stadig ikke, de vil bare ikke betale for at dyrene skal have det bedre.

      • SorteKaninMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        6
        ·
        15 days ago

        Jeg mener mere at folk er naive hvis de tror grisene ikke lider overlast. Det er selvfølgelig også problematisk hvis landmændene deler ud af sådan misinformation om at grisene har det fint (selvom det ikke er overraskende).

        • UnderbroenOP
          link
          fedilink
          arrow-up
          4
          ·
          15 days ago

          men folk lytter vel også til landmænd? Vi lever vel - helt generelt - i hver vores klokke eller boble, så mon ikke der er flere, som ikke er naive, men ikke ved bedre og ikke ønsker at vide bedre.

          • SorteKaninMA
            link
            fedilink
            arrow-up
            3
            ·
            15 days ago

            ikke ved bedre og ikke ønsker at vide bedre

            Er det ikke definitionen af naiv? 😅 Eller i hvert fald uvidende, men kald det hvad du vil.