• @UnderbroenOP
    link
    610 months ago
    • Hjælp til udsatte ældre: 400 mio. kr. over 4 år til sårbare ældre.
    • Hjælp til psykiatrien: Over 3 mia. kr. fra 2024 til 2030 for at løse psykiatriens problemer.
    • Styrkelse af svage elever: 35 mio. kr. til særlige læringsforløb, stigende til 500 mio. kr. årligt fra 2028.
    • Bedre velfærd: 1 mia. kr. årligt til regioner og kommuner, forbedring af borgernær velfærd.
    • Domstolene får 1,8 mia. kr.: 1 mia. til opretholdelse, 0,8 mia. som nye midler.
    • Erhvervsuddannelserne løftes: 300 mio. kr. stigende til 900 mio. kr. i 2030.
    • Udkantsområder og landet: 200 mio. kr. til forbedret livskvalitet på landet, bredbånd, uddannelse, osv. Fuldt landevejsprincip for færgetransport. Øget befordringsfradrag med 100 mio. kr. årligt.
    • Iværksætterstøtte: 1,5 mia. kr. samlet frem til 2027.
    • Ekstra hjælp til elitesport: 80,5 mio. kr. til store cykelbegivenheder. 70 mio. kr. til Team Danmark og dansk parasport.
    • 110% dagpengesats for faglært uddannelse: Ordning bevares, 230 mio. kr. i 2024, 300 mio. kr. årligt efterfølgende.
    • Støtte til dansk spiludvikling: 34 mio. kr. over 4 år til nyt Institut for Dansk Spiludvikling.
    • Styrket fertilitetsbehandling: 45 mio. kr. øremærkes til at øge behandlingsforsøg og chancer for barnløse.
    • mifan
      link
      510 months ago

      Som udgangspunkt synes jeg det lyder som fine steder at sætte ind.

      Jeg kan dog godt være bekymret for, om de ekstra penge til psykiatrien forvaltes korrekt. Jeg mener bestemt, at de skal bruges der, men de skal også bruges rigtig, og med min indsigt i det offentlige og særligt sundhedsvæsnet, så ved jeg også, at man er virkelig god til at formøble penge uden egentlige resultater. Så jeg håber der følger en fornuftig plan med de penge.

      Den bedre velfærd til kommuner og regioner giver jeg ikke meget for. Det er som at fylde et glas, man selv har væltet. Årtiers besparelser rammer, og så er der behov for at lappe nogle huller. Nødvendigt - men det kunne have været undgået.

      Fedt at man får mere fokus på at gøre det attraktivt at bo uden for byerne. Det tænker jeg også er meningen med det forhøjede befordringsfradrag og landevejsprincippet. God ide.

      Fedt at få ekstra støtte til spiludvikling. Det er altså et felt, hvor danskere igen og igen gør sig bemærket. Forhåbentlig kan det give flere succeshistorier.

      Endeligt er jeg glad for fokus på fertilitetsbehandling. Vi var selv igennem 5 års forsøg, før det endeligt lykkedes at få vores datter med hjælp fra Rigets Fertilitetsafdeling. Det kan jeg kun bakke op om.

      • @UnderbroenOP
        link
        410 months ago

        Jeg er ikke uenig, alle de forslag der er kommet er relativt uskadelige. Samtidig står jeg også med en følelse af at ville have mere - specielt set i lyset af, at der igen er fundet flere milliarder i overskud. Og selvom jeg er helt enig i, at de er ved fylde et glas de har væltet, så bliver de nødt til at fylde det yderligere og de bliver nødt til at finde en måde at gøre det attraktivt på, at arbejde i specielt sundhedssektoren: vi kan ikke bare smide penge efter det.

        200 millioner til at forbedre livet på landet virker også som virkelig lidt. Hvis man skal gøre livet bedre er det vel snarere infrastruktur som tog, bus, færge der skal understøttes yderligere (og her slår 200 mio næppe til). Det virker som en lappeløsning.

        Også enig med fokussen på fertilitetsbehandling (tillykke!), men synes ikke 45 millioner ud af det samlede budget er særlig meget. Hvad betyder det i praksis?

        Endelig hæfter jeg mig ved, at der ikke nævnes noget om skattelettelser og andre svære beslutninger, som er upopulære hos vælgere (eller i det mindste hos mig). Det her minder mest af alt om en gavebod inden regningen kommer.